Собственикът на Локо Пловдив Христо Крушарски и спортно-техническият щаб на "черно-белите" са стартирали нова офанзива, чиято цел е да убеди португалеца Диниш Алмейда да остане в клуба и след края на сезона. 

Договорът на защитника, който се утвърди като един от безспорните лидери в състава и чиято роля в него е съпоставима с тази на Димитър Илиев, изтича през юни. През зимата той не подписа, но до момента спазва обещанието си да не води преговори с други клубове и да е изцяло отдаден на представянето си на терена с екипа на Локо. 

Алмейда игра изключително силно и в последните два двубоя - срещу Берое и Лудогорец, като в Разград дори се отчете с асистенция за изравнителния гол на Георги Минчев. Техничарят отдавна е свързван с ЦСКА и Лудогорец.

Влиянието му при изнасянето на топката и спокойствието, което внася в защитната линия са оценени високо, и от клуба са готови да предложат подобрени условия, за да задържат един от любимците на феновете. 

Те разчитат на това, че миналият и през Монако бивш юношески национал на своята страна харесва живота в Пловдив, както и на факта, че заради пандемията трудно ще получи офертата, която заслужава.