ЦСКА има тежко гостуване на Берое днес в мач от 22-ия кръг на efbet Лига.

"Червените" гонят задължителна победа в Стата Загора, защото имат шанс да съкратят пасива си от лидера Лудогорец. Разградчани вчера завършиха 1:1 при гостуването си на Царско село и събраха 52 точки. "Армейците" са с 43 т. и мач по-малко.

ЦСКА обаче загуби последната си визита на Берое (1:2), а през есента срещата помежду им на стадион "Българска армия" завърши 1:1. Но през новата година възпитаниците на Димитър Димитров-Херо се намират в очтайваща форма и още са без победа – 3 загуби и 1 равенство във всички турнири.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович няма да разчита на Георги Йомов, който отпадна от групата заради контузия. Други трима от твърдите му титуляри – Юрген Матей, Тиаго Родригес и Брадли Мазику висят с картони и при ново официално предупреждение, ще пропуснат домакинството срещу Лудогорец от полуфиналите за Купата на България. Мачът е на 7 април, а Акрапович още не е решил дали да пази някого от тях. Практиката показва, че босненецът няма навика да не използва футболисти в подобни ситуации. Но сега от Купата на България зависи бъдещето му на "Армията" и е интересно как ще процедира. 

Добрите новини за Акрапович са свързани със завръщането на контузените Петър Занев и Амос Юга. Извън сметките му обаче е Тибо Вион поради наказание. Херо пък ще заложи на Мезаг, Ангелов и Хасани в отбрана. Като дефанзивни халфове ще действат Фуртадо и Еривалдо, а средата на терена е за Цветков, Минчев и Макута. В атака ще действа ветеранът Мартин Камбуров, който ще си партнира с Лебон или Фол.

Снимка: Lap.bg