В ЦСКА продължават да са бесни за дузпата, която Берое получи в мача между двата отбора от 22-ия кръг на efbet Лига.

"Зелените" спечелиха с 1:0 у дома с гол от бялата точка на Мартин Камбуров в 86-ата минута. Наказателният удар беше свирен за нарушение на вратаря Густаво Бусато срещу Алиун Фал.

"Фал се спъна сам. Не съм го докосвал. Никакво нарушение нямаше. Опита се да хитрува и успя", категоричен е бил бразилският страж пред съотборниците си веднага след мача. "Бусато не беше на себе си. Чудехме се как да го успокоим. Кълне се, че е невинен и че не е извършвал фаул срещу Фал", коментираха пред Блиц от ЦСКА за ситуацията.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов отново влезе в ролята на "лошото ченге" и стигна още по-далеч към обвиненията срещу съдията на срещата Драгомир Драганов. Той намекна, че реферът е човек на Лудогорец, заради което е порязал "червените".

"Човекът на Разград си свърши работата и изпълни поръчката. Такова ритуално отрязване на главата на ЦСКА скоро не бяхме виждали. Някои хора много ги е страх от нас и ще се подсигуряват до последно", заяви Стоилов пред Топспорт.

"Не е само измислената дузпа и незачетеният гол. Още през първото полувреме съдията показа накъде вървят нещата. Не даде червен картон на Камбуров за удар в лицето на наш футболист без топка. Спести много жълти картони. Още колко години ще става едно и също? Кога мачовете ще започнат да се решават на терена? Пак повтарям - отрязаха ритуално главата на ЦСКА по нагъл и безцеремонен начин. Господинът дойде в Стара Загора с мисия и сега си тръгва доволен, изпълни си я перфектно. ЦСКА не желае повече този съдия да свири мачове на отбора", добави Стоилов.

На клубния си сайт "червените" също акцентират на съдийската тема в репортажа си за мача. Заглавието гласи: "ЦСКА отстъпи на Берое след несъществуваща дузпа и отменен гол", а в текста се добавя: "В 86-ата минута, при една от редките си контраатаки съдията отсъди несъществуваща дузпа за домакините за нарушение на Густаво Бусато спрямо Алиун Фал. Зад топката застана Мартин Камбуров, който стреля силно в горния десен ъгъл и откри резултата. До края на срещата червените опитаха да възстановят равенството, но съдията отмени гол на Петър Занев, поради несъществуваща засада и срещата приключи при  резултат 1:0 за домакините".

Снимка: Lap.bg