Стойчо Стоилов, който беше провъзгласен за човека с цялата спортно-техническа власт в ЦСКА, е в основата на раздялата и с бразилеца Даниел Моралес. 

Последният се договори за прекратяване на договора по взаимно съгласие, въпреки е в първоначалната информация след рокадата на "Българска армия" бе обявено, е ще остане в ДЮШ. В крайна сметка Стоилов е обявил пред треньора, който води временно "червените" след уволнението на Стамен Белчев и преди назначението на Бруно Акрапович, че няма да остане в клуба. 

Според информация на "Мач Телеграф" решението е дошло, след като благоевградчанинът е чул запис, направен с телефон. На него се чувало как Моралес е изразил принципна позиция и несъгласие с действия на ръководството в последните седмици. Стоилов веднага докладвал за чутото и получил картбланш да отстрани Моралес. 

Своеобразното СРС вероятно е направено от колега, с който бразилецът е работил заедно в щаба на досегашния старши треньор, по време на прощалната сбирка, която Акрапович организирал. Заедно с босненеца от "Българска армия" си тръгнаха Бранко Окич и Красимир Чомаков. 

За сметка на това самият Любослав Пенев призна, че в екипа си ще има двама треньори на вратарите - дошлият с него от Царско село Йордан Йорданов, а в отбора остава Ивайло Петров. Кондиционният треньор Кирил Динчев също продължава работа с първия отбор на "червените". 

Самият Моралес категорично отказа да коментира какво е довело до раздялата му и е категоричен, че винаги ще уважава клуба и не се съмнява в мъжеството на хората, с които е работил.