Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев даде първата си пресконференция след четвъртото завръщане начело на "червените". Легендата говори преди утрешния първи 1/2-финален мач с Лудогорец от Купата на България. Той заяви, че целта е триумф в турнира.

"ЦСКА се развива, заварил съм нови неща и положителни, което е много добре! За мача утре какво по-конкретно или да си разкажа нещата, които съм си нахвърлял? Няма личен план, има план "ЦСКА". Моята философия е, че това е ЦСКА - възпитаван моите футболисти да играем винаги за победа. Идеята е винаги да побеждаваме". 

"Футболист на ЦСКА, на който му минава през главата да не се бори за победа, няма място в клуба. Това е и трябва да е ясно на всички - на нас, на феновете. Мина една седмица от работата ми с отбора, доволен съм, че момчетата се адаптират към новите изисквания. Пълна промяна за пет дни е много трудно постижима. Момчетата са наясно, че трябва най-бързо да се адаптират към изискванията на старши треньора".

"Не се притеснявам от това, че сме първо домакини, после гости. Да не досаждам, но пак ще кажа, че винаги моите футболисти играят за победа. Ще се надиграваме с Лудогорец. Два мача, може да има продължения, може да има дузпи. Няма да издавам пред вас какво готвим и какво не. Купа, Европа, шампион - това е! Пред ЦСКА се поставят само високи цели! Така ги виждам аз нещата".

"Аз съм си от ЦСКА, това е първата причина да съм тук. Не е тайна. Ще подобря нещата, това е моята цел. Знаете ли колко пъти съм протистирал срещу съдиите? Глоба, глоба, глоба... Как да коментирам назначението? В момента се фокусираме върху Лудогорец, защото ни е следващият противник. Историята показва, че отборите, които водя, играят успешно срещу абсолютно всички, дори на интернационално ниво. Утре конкретният ни противник е Лудогорец, после имаме Арда, после пак Лудогорец и т.н. Футболистите са готови. Пак казвам, мен не ме притеснява срокът. Гледал съм отблизо футболистите, но по телевизията, сега работим много добре". 

"По-скоро ги разсмиват някои неща - нито ще сменям капитаните, нито съм ги глобявал, нито съм ги обиждал. Това не е истина, тя идва от "доброжелатели". Момчетата се разсмиват даже. Умният записва, глупавият помни, много добре. Няма значение срещу кой отбор играем. Всички отбори са мотивирани срещу нас, ние сме ЦСКА. Уверен съм в това, което правя. И аз се подобрявам с времето, въпреки че и аз съм бъркал, нормално, човек съм. Спокоен съм и вярвам на момчетата, защото виждам как работят - с професионално отношение към тренировките", каза Любо Пенев. 

Снимка: Lap.bg