ЦСКА и Лудогорец си врътнаха здраво равенство 1:1 на стадион "Българска армия" в първа среща от полуфиналите в турнира за купата на България.

Домакините дръпнаха в резултата с попадение на Тиаго в 77-ата минута, но гостите се добраха до равенството с гол на Каули (83). Така всичко в тази полуфинална двойка ще се реши в Разград.

Трябва да се отбележи, че Лудогорец игра в намален състав след 60-ата минута, когато Текпетей бе изгонен за втори жълт картон.

ЦСКА определено може да съжалява, че изпусна победата. При 1:0 резервата Кейта се откъсна абсолютно сам срещу Кахлина, но направи фрапантен пропуск, а в ответната атака Лудогорец изравни и така се явява фаворит преди срещата реванш.

Двубоят бе и първи за четвъртото завръщане на Любо Пенев начело на "армейците".


През първото полувреме армейците бяха по-добрият отбор на терена и имаха повече положения за гол. Още в 3-ата минута Джером Синклер отне топката и навлезе в наказателното поле, но изстрелът му бе спасен от вратаря на гостите.

Малко след това Жорди Кайседо надбяга двама защитници на Лудогорец и бе фаулиран от Вердон на границата на наказателното поле, но главният арбитър прецени, че няма основание да отсъди фаул.

В следващите минути играта се водеше почти изцяло в половината на гостите, като червените владееха инициативата. В 28-ата минута Брадли Мазику направи хубав пробив, но Анисе пресече подаването му.

В 41-ата минута отново Мазику центрира отляво към Кайседо, който стреля с глава право в ръцете на Кахлина. Три минути по-късно Енрике Рафаел отправи силен шут от границата на наказателното поле, но отново стражът на гостите спаси.

В добавеното време Тиаго Родригез отправи изстрел към вратата от фаул, ала и този път Кахлина успя да избие кълбото с една ръка. Така двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част червените започнаха още по агресивно и в 50-ата минута Синлер центрира отдясно и топката стигна до Мазику, който подаде към Кайседо, но изстрелът му с глава отново попадна в обятията на противниковия вратар.

Само 4 минути по-късно Енрике Рафаел бе изведен великолепно от Мазику на стрелкова позиция в наказателното поле, но изстрелът му в близкия ъгъл бе избит в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Амос Юга отправи туповен шут от воле над напречната греда.

Веднага след това Синклер намери Тиаго, който също стреля във вратаря. След точно един час игра Джером Синклер се устреми на скорост в поредна атака към противниковата врата и бе фаулиран от Бернард Текпетей, който получи втори жълт и съответно червен картон.

В игра за ЦСКА се появиха Жул Кейта и Георги Йомов, които замениха Енрике Рафаел и Джером Синклер, а армейците засилиха още повече натиска си. В 70-ата минута Амос Юга отправи силен шут вратата на Лудогорец, но кълбото рикошира в противников играч и излезе в корнер.

В 77-ата минута Йомов подаде отдясно към Жеферсон, който намери Тиаго и капитанът на ЦСКА простреля безпощадно Кахлина за 1:0. Три минути по-късно Жул Кейта излезе очи в очи с вратаря на гостите, но стреля в тялото му.

В 83-ата минута Каули Оливейра се възползва от едно центриране от фаул и възстанови равенството. До края на срещата червените продължиха да атакуват и да търсят победата, но нямаха шанс и двубоят завърши наравно 1:1. Реваншът е след седмица в Разград.

ЦСКА - Лудогорец 1:1

Голмайстори:

1:0 Тиаго (77)
1:1 Каули (83)

ЦСКА: 1. Бусато, 2. Матей, 3. Жеферсон, 4. Кох, 7. Енрике, 18. Мазику, 19. Турицов, 20. Тиаго, 21. Юга, 24. Синклер, 30. Кайседо 

Лудогорец: 1. Кахлина, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 12. Анисе, 19. Сотириу, 22. Икоко, 24. Вердон, 32. Са, 37. Текпетей, 88. Вандерсон, 95. Каули