Дузпата, отсъдена за "Арда" в добавеното време срещу ЦСКА, предизвика много коментари, но и със сигурност ще остане в историята. Тя беше най-късната и същевременно най-фаталната от всички, свирени срещу „червените“ на стадион „Българска армия“ в шампионатни мачове. С нея тимът от Кърджали стигна до скъпоценна точка и отдалечи още повече тима на Любо Пенев от първото място.

ЦСКА играе вече 72 години на своя стадион, а любопитното е, че за този период бяха отсъдени общо точно 50 дузпи във вреда на „червените“. 51-ата – тази за "Арда", обаче съчетава в себе си две неща в едно. Няма друга, която да е отсъждана толкова късно в мача и да е променила знака в него. Нещо повече – огромна част от тези 11-метрови удари са отсъждани при победи за ЦСКА. Доста от тях са дори разгромни, а и в немалко случаи в същите мачове от бялата точка са стреляли и „червените“.

Има само един мач, в който са били отсъждани дори две дузпи във вреда на 31-кратните шампиони, без за тях да е дадена такава, пише "Мач Телеграф". Този двубой се игра преди 11 години. В него ЦСКА победи "Локомотив" (Пд) с 3:2. След като резултатът стана 3:0, съдията Станислав Тодоров даде две дузпи за „черно-белите“, които бяха реализирани от Здравко Лазаров.

Интересно е и това, че има още една дузпа в историята на стадиона в Борисовата градина, която е дадена при 1:0 за ЦСКА, вкарана е от госта, а мачът е завършил 1:1.Въпросният мач е игран на същата дата като този с "Арда" – 10 април. Годината е 1993-а. Тогава Йордан Боздански от "Пирин" е точен и „орлетата“ си заминават с една точка. Минутата обаче е доста по-ранна – 66-ата. Общо мачовете, които ЦСКА е загубил на „Армията“ с голове на съперника от дузпа, са 5.

Снимка: Lap.bg