В навечерието на големия мач между "Лудогорец" и ЦСКА „Мач Телеграф“ направи интервю с любимеца на Сектор „Г“ - Стойко Сакалиев. В момента той е помощник-треньор на втородивизионния "Септември" (Симитли). Ето какво каза бившият нападател на „червените“.

- Стойко, ще може ли ЦСКА да елиминира "Лудогорец" след по-скоро негативния резултат в първата среща – 1:1?

- В първия мач ЦСКА игра доста добре. Но се случи една детска грешка при едно центриране, най-вече намесата на вратаря, и сега това се оказва плюс за "Лудогорец". Оптимист съм за реванша обаче, защото Любо Пенев ще подходи по-смело. Ще тръгне да се надиграва, няма да чака, защото знае, че му е нужен гол. "Лудогорец" от своя страна са в удобна позиция и ще играят по предпазливо. Според мен ЦСКА ще излезе победител. Важно е да бъдат избрани правилния състав и правилните изпълнители.

- Към кои футболисти имаш ти забележки?

- Чак забележки нямам. Но например Кайседо искам да бъде по-активен. От немногото голови положения, които ще имаме в Разград, трябва да ги вкарваме. Вижте как беше с "Арда". Имахме 2-3 ситуации и не ги вкарахме. Беше добър мач, добре почнахме. В последните минути обаче бяхме не концентрирани и се стигна до дузпата.

- Защо до момента ЦСКА не успява да затваря мачовете?

- Въпрос на време е да се случат правилните неща в отбора. Важното е, че вече се вижда почеркът на Любо Пенев – агресивния и атакуващ стил. Просто трябва да сме по-организирани и по-отговорни в последните минути.

- Жюл Кейта направи голям пропуск срещу "Лудогорец", с който реално ЦСКА можеше да направи 2:0...

- Гледах много внимателно въпросната ситуация на няколко повторения. Кейта изпусна момента да премине през защитника и вратаря и да вкара. Трябваше да тръгне надясно, но не му стигнаха силите.

- Как се отразяват на футболистите на ЦСКА честите смени на треньори и най-вече на тази на Бруно Акрапович с Любо Пенев. Босненецът държеше на 3-5-2 със здрава игра в защита, докато Ел Голеадор обича атакуващия футбол.

- Това е неприятно за футболистите. Въпросът обаче е треньорът, който поеме отбора, да наложи своя стил. Играчите също трябва да са отворени към това. При една смяна на треньора обаче има и един плюс – че често играчите са по-мотивирани.

- Колко липсват на ЦСКА Али Соу и Валентин Антов?

- Соу много липсва. Ние го критикувахме, че не вкара много попадения. Но той беше човека, който беше в основата на всяка голова атака. Антов пък показа, че заслужава да играе голям футбол. Ако беше останал в ЦСКА щеше да се чувства добре. Хубавото е, че той получи възможност да се развива в чужбина. Беше задължен да го използва.

- Много се говори за съдийските отсъждания напоследък. Ще успее ли Георги Кабаков да се справи с "Лудогорец" – ЦСКА?

- Кабаков е добър съдия, международен. Мисля че няма как да има фрапантни грешки от негова страна. Освен това сега няма публика, която може да го подведе в дадена ситуация.

- Ще помогне ВАР на родното първенство или ще го побълагрим?

- Тук има две гледни точки. Едната е, че ВАР може да помогне да се изчистят грешките. Но другата гледна точка е, че все пак последното решение го взима съдията.

- Не е те ли е яд, че ЦСКА не успя да се възползва от сътресенията в "Лудогорец" и след силното представяне в Европа да надгради, детронирайки „орлите“?

- Виждайки, че "Лудогорец" има спад в играта и често сменя треньорите, определено трябваше да гоним титлата. Но за целта трябваше да запазим основните футболисти. Надявам се, че за в бъдеще ръководството, хората, които работят в ЦСКА, ще си направят ясна преценка. Дали може да се стигне до титла с честа смяна на треньорите. Ясно е, че ние като фенове, искаме нещо велико – титла, Купа, групи на Шампионска лига. Но все пак говорим за клубна политика. Бъдете сигурни, че всеки ръководител има гледна точка. Ще даде обосновка на своето виждане. Важното е да се доближат гледните точки на шефовете и феновете.

- За финал - каква прогноза даваш за реванша?

- Все не ми излизат прогнозите (смее се). Нека всички да са здрави, да се представят добре, да победим и да продължим напред.