Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев нападна брутално съдията Георги Кабаков, който ръковод 1/2-финалния реванш с Лудогорец за Купата на България.

"Червените" се наложиха с 2:1 в Разград и с общ резултат 3:2 се класираха за решаващия мач на 19 май, когато срещат Арда Кърджали. Въпреки знаменития успех, от "Българска армия" не спират да атакуват Кабаков.

Самият Пенев получи един от общо трите червени картона в дербито и БФС го наказа с два мача и глоба от 2600 лв. Изгонени бяха още Алекс Сантана и Иван Турицов, като мелето стана в края на сблъсъка, когато всичко беше ясно.

"Съдията на мача с Лудогорец искаше повече победата, отколкото играчите на съперника. Такива като него нямат място във футбола, дори махленския. Особено второто полувреме той подстрекаваше да бъдат контузени моите футболисти. Да, реагирах, ще си понеса наказанието.

И този човек представлява българския футбол в Европа. БФС и шефът на съдиите трябва да вземат мерки. Имаме много нахален пример в Разград. Аз като физическо лице ще изпратя запис в УЕФА. И ще искам да ми отговорят.

На всичко отгоре има лъжи в съдийския доклад. Вторият жълт картон на Турицов е защото бил пробягал 30 метра, за да го апострофира. А той си ходеше спокойно. И това е видно от записа.

Посланието към младите играчи е станете футболисти и отивате там да ви счупят краката. 300 лева е глобата да приключиш кариерата на един играч. Защото това можеше да се случи. А на треньора за апостроф е 2000 лева.

Този човек, ако няма гръб, щеше да свири нормално и мачът да приключи нормално. Защото това са два добри отбора", каза Пенев на пресконференцията си преди срещата с доскорошния му отбор Царско село.

Мачът ще се играе утре.

Снимка: Lap.bg