ЦСКА разнебити с лекота Монтана с 6:0 и записа спокойна шампионатна победа преди Вечното дерби с Левски този уикенд. Головете за "армейците" мушнаха Кох (13), Вион (36), Кери (51), Матей (75) и Кайседо (90 - от дузпа и 91).

След този успех ЦСКА се изкачи на третото място в класирането с 47 точки, докато Монтана продължава да е на последна позиция с едва 19 пункта.

Домакините изцяло контролираха мача, създадоха дузина голови положения, забиха четири попадения и в крайна светка заслужено си взеха победата и трите точки.

Гостите от своя страна определено разочароваха и логично бяха разгромени.


През първото полувреме армейците категорично надиграха своя опонент и не оставиха съмнение в превъзходството си. В 12-ата минута Греъм Кери подаде към Брадли Мазику, който навлезе в наказателнто поле и отправи шут към вратата, но топката рикошира в противников играч и излезе в корнер.

При неговото изпълнение Федерико Варела центрира отдясно, а Мено Кох засече кълбото с глава и се разписа за 1:0. Само три минути по-късно, отново след изпълнение на ъглов удар, но този път отляво отново Кох вкара с глава, но попадението му бе отменено поради нарушение.

ЦСКА продължи да атакува и да владее инициативата в търсене на още голове. В 26-ата минута Варела преодоля трима играчи на Монтана и шутира от границата на наказателното поле, но стражът на гостите успя да спаси.

Последваха два изстрела на Греъм Кери в рамките на една минута, които не намериха целта и профучаха извън очертанията на вратата.

В 35-ата минута логичното се случи, когато Амос Юга подае към Тибо Вион, който  отправи много силен шут от около 30 метра, кълбото рикошира в гърба на капитана на гостите Михов и се оплете неспасяемо в мрежата на Макенджиев за 2:0.

До края на първото полувреме не се случи нищо друго по-интересно и двата състава се оттеглиха на почивка с два гола аванс за домакините.

През втората част червените продължиха да атакуват и още в самото начало Варела комбинира с Кейта, който пусна към Бисмарк и ганаецът вкара, но попадението бе отменено заради засада при подаването към Кейта.

В 51-ата минута резултатът стана класически след като Варела изведе Греъм Кери сам срещу вратаря на гостите и ирландецът хладнокръвно реализира с левия крак за 3:0. Малко след това Кери можеше да добави още едно попадение в своя актив, но изстрелът му се отби от гредата.

В игра за ЦСКА се появиха Кайседо, Гълъбов, Синклер, Смоленски и Дончев. В 74-ата минута резултатът набъбна до 4:0, когато след ъглов удар изпълнен от Греъм Кери отляво Юрген Матей засече топката с глава и записа името си сред голмайсторите.

Пет минути преди края Джером Синклер мина през двама играчи на Монтана и стреля, но Макенджиев спаси. В последната минута Жорди Кайседо бе повален от Сенхаджи в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа за 5:0.

Минутка след това еквадорецът се разписа отново, оформяйки крайното 6:0, след като засече подаване отдясно на Турицов.

ЦСКА - Монтана 6:0

Голмайстори:

1:0 Кох (13)

2:0 Вион (36)

3:0 Кери (51)

4:0 Матeй (75)

5:0 Кайседо (90 - дузпа)

6:0 Кайседо (91)

ЦСКА: 25. Евтимов, 19. Турицов, 2. Матей, 4. Кох, 18. Мазику, 15. Вион, 21. Юга, 14. Кейта, 5. Варела, 8. Кери, 17. Бисмарк 

Монтана: 30. Макенджиев, 26. Предев, 3. Михов, 33. Цонков, 13. Йорданов, 24. Кики, 4. Терзиев, 10. Айтов, 19. Кръстев, 6. Ангелов, 11. Минков