"След два дена е Вечното дерби, много важен мач, интересен мач, не искам да говоря за фаворит в мача, защото невинаги отборът в по-добра форма побеждава и се получава може би обратното. Ние ще се подготвим за мача, продължаваме да налагаме стила, който изграждаме, и ще преследваме победата с всички футболисти, които имаме на разположение", обяви наставникът на ЦСКА Любослав Пенев преди двубоя с Левски от 26-ия кръг на Първа лига в неделя.

Двата тима се изправят един срещу друг в неделя от 17:00 часа в двубой от последния кръг на редовния сезон в първенството, като "армейците" са със статут на явен фаворит. "Винаги подсещам моите футболисти, че не трябва да се подценява нито един съперник, без значение как се казва и къде се намира в класирането. Никакво отпускане не трябва да има в нашия отбор. Въпросът е да играем по най-добрия възможен начин, момчетата да се раздават и да бъдат дисциплинирани от първата секунда до последния съдийски сигнал. Ако има една добра игра, добра организация, ще последва и едно добро представяне, което със сигурност ще бъде запълнено с голове", каза Пенев.

"Да не се заблуждаваме от това къде се намира Левски. Това е дерби, в никакъв случай не трябва да има подценяване от нашите футболисти. Наблюдавах им последните мачове, играят сериозно, с много желание, очаквам битка", допълни треньорът на "червените".

"Виждам промяна в целия отбор, и в повечето футболисти отделно, но като цяло в отбора. Аз съм доволен от това, което се случва в тренировъчния процес. Това е добре и ще продължим по същия начин. Аз обичам и наблюдавам школата, аз съм израснал тук, много футболисти сме тръгнали от тази школа. Аз се радвам, когато има футболисти, които са готови да влязат в първия отбор. Не само Турицов, има и други българи, които малко по малко набират скорост", каза още той.

Пенев коментира и информациите, че на двубоя в неделя може да бъде разрешено да присъства публика. "Рано или късно ще има публика на стадионите. Слухове не искам да коментирам. Ще се радвам, ако има публика, но към момента това са само слухове. Трябва да се има предвид и в каква ситуация се намираме, визирам пандемията, има компетентни хора и те ще вземат решение".