Двамата най-креативни играчи в ЦСКА - Тиаго Родригес и Федерико Варела, ще попаднат за първи път заедно в стартовата единайсеторка за домакинския мач с Арда в понеделник от 20:15 часа.

Старши треньорът Любослав Пенев иска да съчетае качествата на португалеца и аржентинеца в търсене на повече голови шансове и на по-офанзивна игра срещу кърджалийци.

Любопитно е, че отписаният допреди месец Варела е започвал като титуляр във всички шампионатни срещи под ръководството на Ел Голеадор, като именно той заместваше Тиаго в случай на наказание или травма при ибериеца, пише "Тема:Спорт".

Миналия кръг при 2:0 над Левски двамата за сефте се "засякоха" на терена. В заключителните 25 минути португалецът влезе и застана до Амос Юга като дефанзивен халф, а Феде изкара мача като плеймейкър.

По същия начин се очаква да действат и срещу Арда, но Тиаго ще има свободата в атака да отваря схемата към 4-1-4-1. В такъв случай резерва ще остане Тибо Вион, който започна до Юга срещу сините.

В лицето на Варела пък в ЦСКА вече вярват, че са открили не само алтернатива, но и пълноценен заместник на 29-годишния Тиаго, който се очаква да бъде продаден през лятото.

Ибериецът кара четвърти сезон на "Армията" и има 148 мача и 33 гола за червените, а договорът му изтича в средата на 2022 г. Малка дилема пред Пенев има и за левия бек, където ще отсъства контузеният Брадли Мазику.

Вместо него най-вероятно ще започне преквалифицираният Греъм Кери, който се представи на ниво като краен бранител, а и ирландецът помага доста напред. Опция е и капитанът Петър Занев. Предвид великденските празници Любо Пенев няма да дава пресконференция преди мача с Арда.