Треньорът, при когото Георги Димитров-Джеки постигна най-голяма част от успехите си - Аспарух Никодимов, също сподели с какво ще го запомни като футболист и човек.

„Супер футболист беше, две мнения по този въпрос не може да има. Много добро момче беше и като човек, но жалкото е, че имаше приятели, които го подвеждаха. Отношенията между мен и него никога не са били като началник и подчинен. Бяхме приятели, може би затова заедно постигнахме най-големите успехи в ЦСКА. Той беше един от двамата играчи на ЦСКА, които бяха полуфиналисти в Европа два пъти. Първо под мое ръководство през 1982 година, а след това и с Пената през 1989-а. Като футболист беше водеща фигура. Имаше подчертан вкус към атаката. Включваше се много при статични положения и бележеше доста голове. За мен той е сред двамата най-добри защитници на България за всички времена".

"Другият е Димитър Пенев. Преди тях и Манол Манолов-Симолията беше голям, но моята мечтана двойка са Димитров и Пената. Не съм имал проблеми с него, винаги сме се разбирали. Логично беше и на него, и на момчетата да им позволявам да се разтоварват, да се веселят в свободното време. Просто напрежението от многото мачове идваше в повече. Трябваше момчетата да разпускат. Правеше го и той. За съжаление, в последните години от живота си понякога вървеше срещу себе си, но...Такъв е животът. Дано сега да е на по-хубаво място“, разказа Паро пред "Мач Телеграф"