Крилото на ЦСКА Георги Йомов заяви, че "червените" са готови за финала за Купата на България с Арда Кърджали. Големият мач ще се играе в сряда от 19.30 часа на националния стадион "Васил Левски" и може да се проследи на живо в Gol.bg

„Започваме да се готвим и да сме концентрирани за финала, за да направим най-доброто, което може и да зарадваме цяла „червена“ България“, каза Йомов, който беше обявен за играч на месеца в анкетата на пресклуб „България“.

„Не мисля, че може да прегорим. Всичко, което тренираме правим умерено и е преценено. Перфектно подготвени сме за финала. Убеден съм, че ще спечелим. Коментираме си, че не трябва да подценяваме съперника. Двата отбора излизат концентрирани върху този мач и не трябва да се подценява абсолютно никой. Според мен силната страна на Арда е контраатаката. Добре са развили това тяхно качество. Прибран отбор. Това е техният коз. Дали си играл финал или не, или дали си го печелил, няма значение. Всеки е концентриран за конкретния мач“, каза Йомов.

„Като цяло този сезон беше тежък. Мачовете бяха през три дни. Подготвени сме добре. Мисля, че има още два дни, за да възстановим и да сме максимално подготвени за сряда. ЦСКА винаги се цели най-високо. Сезонът е добър за нас, въпреки че не успяхме да станем шампиони“, допълни играчът.

Той коментира и ролята на Любослав Пенев в отбора. „Ролята на Любо Пенев е ясна. Той е там, за да ни помогне, да извлече от нас максимума и да ни научи. Откакто е дошъл отборът се е променил коренно като настройка на мачовете, тренировки, игра. Абсолютно всяко едно нещо е изпипано до максимум – премерено, изчислено. Това помага на мен и съотборниците ми“, каза футболистът.

Георги Йомов разкри, че не е взел трудно решението да премине от Славия в ЦСКА, въпреки че е свързан по-скоро с Левски, като юноша на клуба. „За мен беше лесно решение да премина от Славия в ЦСКА. Уникално е чувството, когато разбрах, че искат да ме вземат и не съжалявам за това решение и никога няма да съжалявам. Дали ще вкарвам или не е важно е отборът да върви. Голът ще дойде и в най-подходящия момент. Така мисля и така трябва да бъде“, завърши играчът.

Снимка: Lap.bg