Ръководството на Берое е отправило покана към Любослав Пенев да поеме отбора. Това се е случило в началото на март, когато старозагорци отпаднаха от Левски за Купата на България, съобщава "Блиц".

След двубоя треньорът на "зелените" Димитър Димитров - Херо обяви, че си тръгва. Впоследствие той промени решението си и остана под Аязмото, но месец и половина по-късно в крайна сметка се раздели с клуба.

Офертата към Любослав Пенев от Берое е дошла именно след злополучния им мач за държавния трофей срещу "сините", загубен с 1:3. Тогава Любо все още водеше Царско село.

Легендата на ЦСКА проявил интерес към предложението, но десетина дни по-късно той е бил потърсен от "армейците" и категорично заявил, че за него на първо място винаги е стоял родният му клуб.

Така в крайна сметка Пенев се завърна в Борисовата градина в края на март, където за отрицателно време вдигна отбора на крака. Под негово ръководство ЦСКА отстрани Лудогорец от турнира за Купата на България, а преди 2 дни я спечели, побеждавайки с 1:0 Арда на финала на националния стадион "Васил Левски".