Италианският Удинезе е готов веднага да извади 1,5 млн. евро за нападателя на ЦСКА Жорди Кайседо, гръмна "Тема спорт". Както е известно, мениджърът на 23-годишния стрелец Ернан Банато обяви, че сериозен интерес към клиента му има от три европейски клуба - Удинезе, швейцарския Базел и нидерландския ПСВ Айндховен. 

Кайседо беше привлечен на "Армията" през зимата. Той дойде като свободен агент, след като стигна до съд с предишния си клуб - бразилския втородивизионен Витория (Баия), където играеше и бишвият плеймейкър на Лудогорец Марселиньо. Еквадорецът много бързо се адаптира към "червените". В 12 мача в елита Жорди вкара 6 гола. Той се разписа и 3 пъти в 5 срещи за Купата на България и помогна на тима да триумфира в надпреватата. 

Таранът се превърна във водещ играч и надали ръководството ще го продаде за 1,5 млн. евро. За него ще бъде искана по-голяма цена. А тепърва Кайседо може да стане по-скъп на трансферния пазар. 

Според медиите в родината му той ще бъд повикан в националния отбор за предстоящите световни квалификации, които са последвани от Копа Америка. В пресявките за мондиала в Катар на тима предстоят сблъсъци с Бразилия (5 юни) и Перу (9 юни). Програмата за Копа Америка пък включва мачове с Колумбия (15 юни), Венецуела (22 юни), Перу (25 юни) и Бразилия (29 юни). 

Ако Кайседо бъде включен в селекцията, той ще пропусне лятната подготовка на ЦСКА.