Ръководството на ЦСКА е готово да завиши офертата към собственика на Септември (София) Румен Чандъров за правата на полузащитника Димитър Костадинов.

21-годишният футболист през пролетта игра като преотстъпен в Царско село, където се превърна в любимец на Любослав Пенев.

Той познава отлично качествата му от съвместния им престой. Именно Ел Голеадор настоява за неговото привличане.

Наскоро самият Чандъров призна пред „Тема Спорт“, че армейците са отправили оферта за играча, но са постъпили и две такива от чужбина.

Бизнесменът ще приеме най-високото от финансова гледна точка предложение. Именно поради тази причина от Борисовата градина са готови да завишат параметрите. Самият футболист до момента не е обсъждал бъдещето си с никого.

"В момента се възстановявам от контузия в рамото и скоро ще съм на линия. Мен не ме е търсил никой от ЦСКА. Преговорите се водят между клубовете, ако шефовете се разберат, тогава би трябвало да питат мен. На този етап нямам никаква идея какво се случва", заяви пред "Тема Спорт" Димитър Костадинов, който изигра 14 мача за Царско село и отбеляза 5 гола, единият от които във вратата на ЦСКА при победата на „царете“ с 2:1.

Така клубът от „Армията“ може да се размине с подписа му, както и с този на Радослав Кирилов.

Крилото на Славия влиза в плановете на спортно-техническото ръководство на клуба заедно с Димитър Костадинов. Двамата са част от плановете на армейците да подсилят тима и с попълнения от родния пазар.

Оказа се, че „червените“ имат сериозен конкурент за подписа на аса на „белите“ в лицето на Арда. Това разкри вчера президентът на клуба от "Овча купел" Венцеслав Стефанов.

"От ЦСКА може да искат Ради Кирилов, но аз не знам за такъв интерес, защото още не са ме потърсили, не са ме питали и не сме говорили. За Кирилов ми се обадиха само от Арда. Те проявяват интерес, но последната дума ще е на старши треньора Златомир Загорчич и на самия футболист. Аз ще се съобразя с тяхното мнение, макар че лично за мен най-добре е Ради да излезе да играе в чужбина", заяви Стефанов, който сподели, че все още не е мислил на каква цена би се разделил с футболиста.

"Ради Кирилов няма поставена конкретна цена. Всичко е въпрос на преговори, но аз не вярвам от ЦСКА да ме потърсят. Те сега ще обиколят всички изпаднали отбори от Бразилия и Африка, но не мога да им налея акъл. Видяхте как загубиха пари с последните, които си тръгнаха."