Футболистите на ЦСКА се събират днес за начало на лятната си подготовка.

Това ще се случи сутринта на базата на отбора в Панчарево.

В събота и неделя футболистите ще преминат медицински изследвания, а тренировките ще започнат от понеделник.

На сбора няма да бъдат допуснати медии, тъй като треньорът Любослав Пенев държи на базата да няма външни хора.

Очаква се през следващата седмица все пак едно от заниманията да бъде открито, а от пресслужбата на армейците обявиха, че наставникът ще даде и пресконференция.

ЦСКА ще се подготвя на Панчарево до 25 юни, след което лети за Австрия. Там ще бъде втората част от подготовката, която ще продължи до 8 юли. В Австрия ще се изиграят поне 4 контроли, като потвърдени са тези с Вердер и Олимпиакос.

Новопривлеченият 20-годишен французин Кристиян Жуниор Нзила-Гома пък не е играл в официален мач от 24 февруари, показва проверка на "Тема Спорт".

Тогава той записва 65 минути за примаверата на Наполи при загубата с 0:2 от Пескара. Общо двубоите му за младежите на италианския клуб са едва 3, а за цялата кампания 2020/21 е записал общо 5 участия (другите 2 са за втородивизионния швейцарски Киасо).

В кариерата си Нзила, който е с конгоански произход, е играл за още един отбор в Швейцария - Парадисо (4 ниво), където има 3 срещи през кампания 2019/20.

В момента на пристигането му в Наполи френските медии информират, че за него е имало вариант да премине още в Брентфорд, Рединг или Цюрих. В крайна сметка обаче след изтичането на наема и самите италианци не са се възползвали от
опцията да го задържат за постоянно.

Като юноша Нзила, който се изявява най-често като опорен халф, е играл за Торси в покрайнините на Париж. С това трансферите на ЦСКА не свършват.

Очаква се през следващата седмица в Борисовата градина да представят поне още две нови попълнения. Единият нов футболист почти сигурно ще е Димитър Костадинов.

Най-вероятно ЦСКА ще се откаже от намерението си да привлече Радослав Кирилов от Славия, към когото също проявяваше интерес в един момент.

Селекцията на "Армията" ще продължи в търсене на още един централен нападател, каквото е желанието и на наставника Любослав Пенев, който е в постоянна комуникация с ръководството в обсъждане на новите попълнения.

Снимка: Lap.bg