Клубът на Жул Кейта – Ланс, също не е запознат защо крилото няколко месеца не се появи в ЦСКА и го направи единствено като бе заплашен, че ще бъде изхвърлен от отбора, пише "Мач Телеграф". 

Известно е, че гвинеецът си тръгна от България още през декември заради семейни проблеми и се завърна едва в средата на март, когато първенството отдавна бе започнало. Бившият треньор на „червените“ Бруно Акрапович не искаше и да чуе за него, но Кейта все пак получи шанс при наследника му Любо Пенев. 

Въпреки това Кейта бе извън групата и за финала за Купата на България срещу Арда, което предопредели факта, че ЦСКА няма да активира клаузата за откупуване на футболиста. Кейта си тръгна от София с извинението, че е починал член на семейството му, а след това изкара и коронавируса, като бе в карантина известно време в родната си Гвинея. 

След това следите му се изгубиха, което е недопустимо за професионален футболист. Иначе Жул Кейта намекна за потенциала си през есента, когато играеше по-често и направи много силен мач в дербито с Лудогорец, завършило 2:2. 

Той записа общо 14 мача за ЦСКА, в които вкара и 2 гола. 10 от тях бяха през есента и само 4 след принудителното си завръщане в София. Не е ясно дали Ланс ще даде шанс на крилото или ще му търси нов отбор под наем или за директна продажба.