Атаката срещу главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов от “фенове” след нулевото равенство срещу латвийския “Лиепая” е била предварително планирана и дори добре платена, твърди "24 часа".

Целта е да се изнерви докрай сегашното ръководство начело с Гриша Ганчев и Юлиан Инджов и тимът отново да бъде изправен пред фалит. Това била целта на един от съперниците на “червените”. Хора от една от фракциите на агитката на “червените” са имали няколко срещи с шеф на този клуб и са получили средства да действат.

Точно по същия начин е било действано и през миналата година, за да се предизвика Ганчев да обяви, че подарява акциите на клуба. След като никой освен Александър Томов не ги пожела, бизнесменът продължи да помага на клуба. В крайна сметка това довело до изнервяне на положението и наложило спешни действия.

“Добре съм, всичко е нормално”, заяви Стойчо Стоилов след инцидента.

Сериозна вина за положението има и наставникът Любослав Пенев, който на пресконференцията преди двубоя открито обяви, че има вътрешни врагове в клуба, без да ги назове, и така просто предостави инициативата на враговете на ЦСКА.

Последвалата спешна делегация на ръководството въобще не подейства на запалянковците, които и без това бяха изнервени от непрекъснатото текучество на играчи през последните години и вечно пропусканите шансове за титла.

Вече се появиха и слухове, че бизнесменът Румен Гайтански-Вълка има интерес към ЦСКА.

Поне двама от чужденците в Борисовата градина са поискали да напуснат клуба, след като след двубоя бяха обиждани и освирквани от агитката. Чуха се и маймунски звуци. Със сигурност единият е Брадли Мазику. За него има оферти от Франция.