Главният мениджър на Лиепая Давидс Янсонс ще бъде на седмото небе тази вечер при положителен резултат за неговите футболисти. В града футболът не е на почит и той изрази възхищението си към феновете на ЦСКА и колко отдадени са българите в най-популярната игра.

Янсонс обсъди най-интересните теми преди реванша от Лигата на конференциите пред колегите от "Топспорт"

Очаквате ли шумна подкрепа от трибуните, феновете ви организират ли се вече за мача?

- Тук хокеят и баскетболът са по-популярни. Футболът е на трето място в спортните ни традиции. Феновете? Те са като фенове на тенис (смее се). При нас няма ултраси. Ще седят и ще пляскат.

В такъв случай колко очаквате да дойдат на "Даугава"?

- Стадионът ни към момента приема 4 000 души, но заради ограниченията ще се допускат по максимум 600. Всеки един трябва да е ваксиниран. Дори да покажете PCR тест - няма как да влезете без ваксина. Когато разбрахме че ще има над 5 000 души в София, малко се стреснахме. Знаехме че ще е много шумно.

След мача какви бяха реакциите във вашия лагер?

- За нас беше голям успех. Имахме и своите шансове да спечелим, за което ни е яд. Знаем какво направи миналия сезон ЦСКА срещу Рома. Винаги положителен резултат срещу отбор с толкова много фенове и традиции във футбола е голям успех тук. Ще ни се някой ден да изживеем това, което миналата година феновете на ЦСКА изпитаха срещу Рома.

Преди три години вашият Рига отпадна от ЦСКА (0:1, 1:0 след дузпи). Потърсихте ли ги за информация за съперника си?

- Попитахме ги преди гостуването в София. Не са ни разкривали тайни (смее се). Сътрудничим си по техническите въпроси.

Какво още знаете за България и нашите отбори?

- Освен страхотните фенове на ЦСКА, запознати сме тук и с Лудогорец. Редовно участва в евротурнирите, а сега там треньор е Валдас Дамбраускас. За него това е огромна крачка. Тук в Латвия той не успя да стане шампион, спечели само купата. Интересен треньор е, знаете, че не е бил футболист преди да се захване с този занаят. Това е доста трудно, ако не си минал през кухнята. Сега е неговият момент да се докаже.

Какви са прогнозите ви за мача тази вечер?

- Както вече споменах, при нас хокеят и баскетболът са на почит, затова винаги съм щастлив, щом играем с футболна страна. Ако успеем да се преборим с ЦСКА, би било невероятна реклама, нека по-добрият победи!