Хърватският вестник "Глас Славоние" нажежи обстановката преди първия мач между ЦСКА и Осиек от 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Двата отбора се изправят тази вечер един срещу друг на националния стадион "Васил Левски". Срещата започва в 20.00 часа. 

Изданието припомни дуела между ЦСКА и Осиек от 2019 година и твърди, че все още клубът "не може да повярва, че е отпаднал срещу толкова слаб съперник". Тогава ЦСКА спечели след изпълнение на дузпи, последвали разменени победи с по 1:0.

 Сега треньорът Ненад Биелица се притеснява от липсата на информация за ЦСКА. Той изпрати двама скаути в лицето на Дамир Вуица и Иво Смойе за първия мач между "червените" и Лиепая, но след смяната на Любослав Пенев със Стойчо Младенов не очаква отборът да играе по същия начин и събраната информация няма да е полезна. 

"Глас Славоние" предполага, че Осиек ще играе доста защитно в София. "Играчите отиват в България с повишено внимание, но и с желание да си отмъстят за 2019 г. Отпадането тогава беше доста болезнено, но сега няма да е никак лесно и всички са наясно с това. Ето защо трябва да има пълна мобилизация в редиците на Осиек. В съблекалнята все още има много футболисти, които преживяха горчивия опит с дузпите", добавя вестникът. 

Изданието пише още, че мачът ще се играе на "Васил Левски" и допуска факталогическа грешка, като пише, че "това е домът на големия съперник Левски".

Текст под снимка: През 2019 г. Евандро донесе победата на ЦСКА с 1:0 над Осиек в София. Снимка: Lap.bg