Треньорът на Осиек Ненад Биелица беше изключително недоволен от играта на тима си след загубата с 2:4 от ЦСКА в първи мач от третия кръг на Лигата на конференциите, но все пак се надява, че отборът ще изглежда много по-добре в Хърватия в реванша.

"Не можем да бъдем доволни нито от играта, нито от резултата. ЦСКА беше абсолютно по-добрият отбор и заслужаваше тази победа. Те бяха по-бързи и по-агресивни, по-добре организирани, докато ние бяхме апатични през първото полувреме, без никакви сериозни действия. От това, което искахме да направим, не успяхме в нищо. Наистина бях разочарован след тези 45 минути и това беше най-лошото полувреме, откакто аз съм треньор на Осиек. Не успяхме да направим нищо, вкарахме случаен гол, а домакинът можеше да има по-голямо предимство. Трябва да се запитам какво сгрешихме при подготовката за мача. Не предадохме впечатленията си за силата на противниковия отбор достатъчно добре на играчите, не ни помогнаха заглавията в медиите, че сме големи фаворити, просто не знам защо се получи така. Този мач не показа това, те са много добър отбор и ги поздравявам за победата. Трябва да подобрим много играта си, за да имаме някои шансове в реванша. Ние сме световни шампиони в подценяването на другите. Ние сме среден отбор, ако играем на 70 процента. Осиек е добър и висококачествен, може да се справи с всеки, но само когато сме на 100 процента", каза Биелица след мача, цитиран от "Труд".

Той не може да разбере защо избраниците му изглеждаха объркани и плахи през по-голяма част от мача: "Това беше едно голямо нищо през първото полувреме, нямам думи за това. Много съм разочарован от подобен подход. Виждам някои слабости от края на миналия сезон, очевидно все още живеем на второто място, което спечелихме и рекордите, които постигнахме, а това не струва твърде много в спорта. Трябва да се доказваме ден след ден и който не е готов за това, няма да играе. Нашите основни играчи от миналия сезон трябва да дадат абсолютно повече, да се събудят и да осъзнаят, че без агресия, борба и себераздаване няма напредък. И тези момчета, които влязоха от пейката, дадоха по нещо от себе си и аз мога да бъда доволен от тях, така че второто полувреме все пак беше по-добро от първото.

Въпреки всичко, което видяхме в София, все още имаме надежда и вяра, че у дома Осиек може с много по-добра игра да постигне победа, която да ни отведе до плейофите. Въпреки че резултатът е лош за нас, той все още не е такъв, че не може да бъде преодолян. У дома, пред нашите фенове, със сигурност можем да вкараме два или три гола на всички, включително - и на ЦСКА. Сигурен съм в това. Трябва да се подготвим добре, да се върнем към „фабричните настройки“ и да разберем без какво няма успех. Ако успеем да направим това, шансовете със сигурност съществуват", каза още Биелица.