Португалският арбитър Тиаго Мартинш ще ръководи първият мач от плейофите на Лигата на конференциите между Виктория Пилзен и ЦСКА.

Негови помощници ще са сънародниците му Луис Кампос, Руй Тейшейра и Уго Мигел, който ще е четвърти съдия.

41-годишният Мартинш вече е ръководил две гостувания на български тимове в евротурнирите, като и в двата случая родните представители са отстранени, пише "Тема спорт".

Дебютът на португалеца в Европа е на 2 юли 2015-а, когато Литекс гостува на Йелгава. Двубоят завършва 1:1.

Оранжевите отпадат от Лига Европа, защото резултатът от срещата реванш в Ловеч е 2:2.

В България Мартинш е известен с червения картон, който показа на Живко Миланов още през първото полувреме на гостуването на Левски на АЕК Ларнака през 2019 година. Сините загубиха с 0:3, като определиха арбитъра за главен виновник за поражението.

Първата срещата между Виктория и ЦСКА е идния четвъртък от 20:00 часа на "Досан Арена". Домакините вече продават билети за нея, като максимум 7000 зрители ще могат да присъстват на стадиона.

Реваншът в София е седмица по-късно, на 26 август, отново от 20:00 часа. Срещата на Националния стадион "Васил Левски" е поверена на турска съдийска бригада начело с Али Палабъйък.

Странични съдии ще са Чеюхун Сесигюзел и Серкан Олгунчан, а четвърти - Мете Калкаван. Прави впечатление, че главните рефери и на двата мача между ЦСКА и Виктория Пилзен за последно са ръководили двубои от евротурнирите на 3 октомври 2019.

Мартинш свири Волфсбергер - Рома, а Палабъйък е с наряд за ЦСКА Москва - Еспаньол. ЦСКА ще пусне билетите за реванша в петък, 20 август, като се очаква в продажба да влязат 20 000 входни талона.