„Отложени срещи се провеждат на дати, фиксирани в програмата на първенството. Отложена среща се провежда на следващата първа възможна фиксирана дата“, пише в член 44, алинея 2 на правилника на БФС, който беше изменен преди началото на сезона.

Големият проблем за клубовете идва от факта, че резервните дати съвпадат с паузите за мачовете на националните отбори. Справка с календара на БФС показва, че първите отложени мачове: Арда – ЦСКА и Локо (Пловдив) – Пирин, трябва да се състоят на 9 септември.

Само ден по-рано националните имат контрола с Грузия. Дербито ЦСКА – Лудогорец пък трябва да се играе на 13 октомври, а в предишния ден България приема Северна Ирландия в световна квалификация.

Последните за момента отложени мачове: Арда – Лудогорец и Локо (София) – ЦСКА, е предвидено да се изиграят на 17 ноември. Това е само два дни след гостуването на националите на Швейцария.

Календарът на БФС предвижда и друг вариант. Това е периодът 15-17 декември, който е след последния предвиден за 2021 г. кръг от първенството.