ЦСКА изигра слаб мач и загуби с 0:2 от Виктория Пилзен в първа среща от плейофите на Лига на конференциите.

Двата гола за домакините от Чехия забиха Хавел в 11-ата минута и Мускера в 72-ата.

Като цяло "армейците" разочароваха в тази среща и с нищо не показаха, че заслужават да вземат поне нещо от мача.

Играчите на Стойчо Младенов бяха твърде плахи, припряни и тотално надиграни от футболистите на Виктория.

Трябва обаче да се отбележи, че първото попадение на чехите падна след явна засада, а освен това бе подмината и дузпа за българите.

Реваншът е след седмица в София, като на стадион "Васил Левски" се очакват около 20 000 "червени" ултраси. 


През първото полувреме домакините опитаха да упражнят натиск в началото на двубоя. В 11-ата минута чехите поведоха в резултата с гол на Милан Хавел, който падна след изключително спорна ситуация, при която останаха сериозни съмнения за редовността на попадението поради неотсъдена засада.

При центриране към наказателното поле топката стигна до плеймейкъра на Виктория (Пилзен), който подаде към Радим Резник вдясно. При подаването крайният защитник бе на сантиметри зад последния играч в отбраната на ЦСКА, но страничният съдия не вдигна флага за засада.

Така Резник свали топката към непокрития Хавел, който се разписа за 1:0. В този етап от турнира видео асистент рефера (ВАР) не може да помага на съдиите и по този начин реферът Тиаго Мартинш нямаше как да провери дали гола на „червено-сините“ е редовен.

Армейците реагираха мигновено и в 17-ата минута Яник Уайлдшът отправи страхотен изстрел към противниковата врата, но топката се отби от десния страничен стълб.

Малко след това Брадли Мазику напредна добре от лявото крило към центъра на терена и подаде към Греъм Кери, който бе на границата на наказателното поле.

Последвалият удар обаче бе в обсега на стража на домакините. До края на първата част нямаше повече интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за чешкия тим.

През втората част червените стартираха още по-активно в търсене на изравнително попадение. В 58-ата минута Георги Йомов направи хубав рейд по дясното крило.

Той премина през двама защитници на Виктория (Пилзен) и навлезе в наказателното поле, където бе повален на земята, но съдията от Португалия не отсъди дузпа. След още пет минути игра Жорди Кайседо бе изведен зад защитата на чехите, но страничният съдия маркира засада.

В 72-ата минута Резник подаде към Буча в наказателното поле. Последва опасен шут по земя, който бе спасен от Бусато с вещина, но Джон Мускера при добавката се разписа на празна врата за 2:0.

Треньорът на червените Стойчо Младенов пусна в игра Бисмарк Чарлс, който замени Яник Уайлдшът. В 79-ата минута отново Мускера стреля в гредата.

До края на двубоя армейците опитаха да отбележат попадение, но нямаха късмет и в крайна сметка отстъпиха с 0:2 пред Виктория (Пилзен) в първия плейофен сблъсък за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

Реваншът е насрочен за 26 август (четвъртък) от 20:00 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

Виктория Пилзен - ЦСКА 2:0

Голмайстори:

1:0 Хавел (11)
2:0 Мускера (72)

Виктория Пилзен: 16. Хрушка, 14. Резник, 35. Каша, 4. Перница, 24. Хавел, 39. Янушек, 20. Буча, 50. Ба Лаула, 31. Сулч, 18. Мускера, 15. Чори

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 26. Антов, 18. Мазику, 21. Юга, 3. Жеферсон, 8. Кери, 10. Йомов, 9. Кайседо, 30. Вилдсхут