Спортният сайт sport.cz призна, че първият гол на Виктория Пилзен при победата с 2:0 над ЦСКА в първи мач от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите бе от засада. По време на проследяването на двубоя сайтът отбеляза, че ако отборът разчита на късмет в реванша „в България, не би било добро решение”.

Изданието добави, че Доминик Яношек е подал „фантастичен пас за Шезник, който след това изпрати топката до малкото наказателно поле, където Милан Хавел вкара гол на празна врата”. Попадението бе от засада, но страничният рефер закъсня и не вдигна флага. 

Сайтът пише, цитиран от "Труд": „Ако на стадиона имаше VAR, голът вероятно нямаше да бъде зачетен. От телевизионните кадри става ясно, че Шезник е бил зад предпоследния играч на ЦСКА по време на подаването от Яношек, т.е. в офсайд”. 

Официалният сайт на „Виктория” съобщи еуфорично за победата и не си призна за засадата: „Викторианците спечелиха "първото полувреме" на мача с ЦСКА София! Първият двубой от плейофите на „Достан арена” спечелихме с резултат 2:0.” За първия гол от клуба съобщиха така: „Доминик Яношек направи страхотно проникване във въздуха с насочена топка към Радим Шезник, чийто опит за гол бе спасен от вратаря на гостите. Топката обаче отскочи от краката на Милан Хавел и той се зарадва на еуфорията на феновете след гола си. Червено-сините заслужено спечелиха първия мач от плейофите, побеждавайки ЦСКА с 2:0 у дома”.

6859 зрители изгледаха мача наживо. Заради коронавируса и разпоредбите на УЕФА за безопасност български фенове не успяха да пътуват до Чехия. На реванша обаче ситуацията ще е с обратен емоционален знак.