ЦСКА удари Пирин с 1:0 и записа втора поредна шампионатна победа. Единственото попадение в мача заби Жорди Кайседо с глава в 39-ата минута.

Нападателят на ЦСКА изпусна дузпа в началото на второто полувреме, а гостите от Пирин играха в намален състав след 42-ата минута, когато от игра бе изгонен Станислав Манолев.

Трябва да се отбележи, че цял мач за "армейците" изиграха младите надежди на клуба Асен Дончев и Християн Петров.

Като цяло ЦСКА доминира, търсеше повече победата и в крайна сметка заслужено си взе трите точчки.

Преди началото на срещата изпълнителният директор на "армейците" Филип Филипов връчи фланелка с номер 80, цветя, почетен плакет и картина на легендарния футболист на червените Димитър Якимов, който на 12 август навърши 80 години.


През първото полувреме ЦСКА бе по-добрият отбор на терена и владееше събитията на терена. В 15-ата минута Якик Уайлдшът стреля от фал, но стражът на орлетата улови.

В 32-ата минута Хамза Чатакович чукна топката към Тибо Вион, който стреля от разстояние, Петър Петров допусна груба грешка, изпускайки топката. Тя попадна на крака на Жорди Кайседо, който стреля над вратата и пропусна да се възползва от грешката на вратаря на Пирин.

Седем минути по-късно еквадорецът се реваншира за пропуска си след като засече  с глава центриране на Георги Йомов отдясно и откри резултата, разписвайки се за 1:0.

Малко по-късно Станислав Манолев получи напълно заслужен втори жълт и съответно червен картон за удар с ръка в лицето на Тибо Вион. По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка с гол аванс за червените.

През втората част ЦСКА започна още по-силно и в 50-ата минута съдията отсъди дузпа с полза на армейците, след като Станислав Костов игра с ръка в наказателното поле на Пирин.

Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като реферът Димитров първоначално не реагира. След като бе викнат да преразгледа случилото се в наказателното поле на гостите, той посочи бялата точка. Жорди Кайседо  застана зад топката, но Петър Петров спаси удара му.

Треньорът на червените Стойчо Младенов пусна в игра Жеферсон Телес, Бисмарк Чарлс и Греъм Кери, които замениха Тибо Вион, Жорди Кайседо и Яник Уайлдшът.

ЦСКА продължи да атакува и в 68-ата минута Хамза Чатакович отправи страхотен снаряд с изстрел извън наказателното поле към вратата на Пирин, но кълбото се отби от напречната греда.

До края на срещата червените контролираха събитията на терена, но повече попадения така и не паднаха и в крайна сметка ЦСКА записа напълно заслужена победа с 1:0 над Пирин (Благоевград), като по този начин продължава да е с пълен актив от точки след като има две победи от два мача до момента.

Следващият мач на армейците е в четвъртък (26 август), на Националния стадион "Васил Левски" ЦСКА се изправя срещу чешкия Виктория (Пилзен) в реванш от плейофа за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите. Срещата е с начален час 20:00 часа.

ЦСКА - Пирин 1:0

Голмайстор: Кайседо (39)

ЦСКА: 1. Бусато, 16. Дончев, 20. Петров, 2. Матей, 26. Антов, 15. Вион, 11. Чатакович, 21. Юга, 10. Йомов, 9. Кайседо, 30. Вилдсхут

Пирин: 99. Петров, 38. Дюлгеров, 71. Карачанаков, 31. Станоев, 7. Брахими, 3. Занев, 18. Дяков, 11. Манолев, 29. Костов, 14. Николов, 6. Попев