Tреньорът на ЦСКА Стойчо Младенов получи доста добри новини в навечерието на започващия утре лагер в Банско, пише "Тема спорт".

Кампът ще продължи до идния вторник, като в последния ден ще бъде организирана и приятелска среща.

Половин дузина футболисти, които не бяха на негово разположение в срещата с Черно море, ще се включат пълноценно в тренировъчния процес в планинския курорт.

Тримата флангови футболисти на тима Йомов, Вилдсхут и Бай, които с отсъствието си принудиха Стойчо Младенов да използва Ахмед Ахмедов като крило на "Тича", вече са готови да се включат в заниманията.

Освен тях на пълни обороти ще тренират и отсъствалият в последните седмици заради заболяване Пламен Гълъбов, възстановеният от травма в кръста Радослав Живков и Федерико Варела, който бе в групата за двубоя с Черно море но не се появи в игра.

Бисмарк Чарлс, за когото се очакваше да отсъства около месец, претърпя успешна операция на менискуса и има вероятност да се завърне по-скоро от предвиденото. Възможно е нападателят да бъде в групата на ЦСКА още за първия мач след паузата срещу Славия.

Единствените футболисти на „червените“, които през лятото бяха част от националните си отбори на континенталните първенства на Южна Америка и Европа, не получиха повиквателни за предстоящите двубои на селекциите си.

Жорди Кайседо, който взе участие в две срещи на Еквадор за Копа Америка и достигна четвъртфинал с тима, този път не бе повикан от националния селекционер Густаво Алфаро за световните квалификации срещу Парагвай, Чили и Уругвай.

Тимът е с 9 точки от първите шест мача и е на трето място в квалификационна зона Южна Америка, където първите 4 отбора се класират директно за световното първенство през 2022-ра, а петият играе бараж.

Новото попълнение Томас Лам също остана извън групата на своята Финландия за контролата с Уелс и квалификациите срещу Казахстан и световния шампион Франция. Бранителят бе част от състава на скандинавците на Евро 2020, но така и не се появи в игра.

Единственият чуждестранен футболист на армейците, който получи повиквателна сега, е Брадли Мазику. Той ще помага на Конго в световните квалификациите срещу Намибия и Сенегал. Четвъртият отбор в групата е Того, като само победителят в нея продължава напред.

Снимка: Lap.bg