Добра новина за феновете на българските отбори в групите на европейските клубни турнири. УЕФА даде зелена светлина по въпроса с гостуващите фенове в европейските клубни турнири, информира dsport.

Това означава, че привържениците на Лудогорец в Лига Европа и ЦСКА в Лигата на конференциите, ще могат да пътуват в гостуванията на двата отбора в съответните надпревари.

Длъжностните лица в Европейската футболна централа са доволни, че в момента има достатъчно държави, които пускат ваксини срещу COVID-19 и с наложени предпазни мерки срещу разпространението на заразата.

На всички мачове от трите турнира под егидата на УЕФА – Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите, ще може да има гостуващи фенове, но при спазване на ограниченията за пътуване във всяка отделна държава.

Промяната в ограниченията за гостуващите привърженици идва след нарастващия натиск към шефовете на УЕФА от страна на много отбори.

През юни от централата обявиха, че гостите няма да могат да разчитат на свои фенове за квалификациите в европейските клубни турнири, но сега стана ясно, че в груповата фаза това няма да важи и привържениците на Лудогорец и ЦСКА ще могат да подкрепят своите любимци в гостуванията от Лига Европа и Лигата на конференциите.