Бившите треньори на ЦСКА - Бруно Акрапович и Любослав Пенев ще заведат дела срещу клуба във ФИФА за неизпълнени споразумения, пише "Мач Телеграф".

"Червените" още не са платили договореното и разписано обезщетение на Бруно Акрапович за преждевременно прекратения договор. Босненецът напусна Локо Пловдив през есента на 2020 година, за да поведе тима от Борисовата градина, но преди пролетния реванш с Лудогорец в турнира за Купата на България изненадващо бе освободен и заменен с Любо Пенев.

Акрапович не е претендирал за неустойка, а е договорил с Данаил Ганчев да получи полагащите му се заплати. Подписано е споразумение, но ръководството на „армейците“ все още не го е изпълнило. Това може да доведе до ново дело пред ФИФА, която със сигурност ще отсъди в полза на треньора, който в момента води северномакедонския Шкендия Тетово.

ЦСКА не е превел нищо и на Любослав Пенев, който също бе сменен в началото на сезона. Ел Голеадор със сигурност ще си потърси правата, след като вече показа, че не е доволен от начина, по който бе осъществена смяната му със Стойчо Младенов.

Учудващото е, че става въпрос за суми, които към момента не са проблем за ръководството на ЦСКА при гарантираните приходи от евротурнирите.  

Снимка: Lap.bg