Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите преди заминаването на отбора за Рим където утре от 22:00 часа ще гостува на Рома в първи двубой от груповата фаза на Лигата на конференциите.

„Тръгваме с целта да покажем добър футбол и да се противопоставим много добре. Ако може да надделеем. Отиваме за позитивен резултат и да защитим името на ЦСКА, което е изградено в Европа. Искам да видя агресия и тази скорост, която тимът притежава, да бъде на 100% показана. И тази успеваемост, която ни липсваше срещу Славия. В крайна сметка затова се трудим от началото на мача да отбележим попадения“, започна наставникът. 

„Видно е, че има настроение в отбора. В разговорите с футболистите и тренировките се чувства такова. Има позитивизъм и самочувствие, което е подплатено. Това, което направихме с Виктория (Пилзен) може да им служи за пример. Тази настройка трябва да я има в играта, за да се поздравим първо с добри мачове, а после и с резултати“, каза още Младенов. 

„Качваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. Защо да не вземем нещо от Рома? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротурнирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света. Играем като равен с равен. Това е допълнителна мотивация. Може само да спечелим от такива мачове и го правим. Не само точки, а опит, самочувствие и авторитет, защото ако постигнем добър резултат, цяла Европа ще говори за ЦСКА“, заяви още Стойчо Младенов. 

Снимка: Lap.bg