ЦСКА загуби с 1:5 от Рома първата си среща от груповата фаза на Лига на конференциите.

"Армейците" поведоха с гол на Греъм Кери в 10-ата минута, но "вълците" направиха пълен обрат още до почивката, точни бяха Лоренцо Пелегрин (25) и Ел Шарауи (38).

През второто полувреме Рома вкара още три пъти чрез Пелегрини (62), Джанлука Манчини (82) и Тами Ейбрахам (84).

Трябва да се отбележи, че ЦСКА игра в намален състав след 80-ата минута, когато от игра бе изгонен Вилдсхут. Така "армейците" започнаха ударно мача, но в крайна сметка загубиха разгромно.


Срещата започна много добре за армейците, които още в 10-ата минута първи откриха резултата. Яник Уайлдшът подаде отляво към Греъм Кери, който премина през няколко защитници на домакините и с мощен изстрел от малък ъгъл прати топката неспасяемо в мрежата на Руй Патрисио, давайки аванс на червените.

ЦСКА продължи да атакува и в 24-ата минута Калоян Кръстев отне кълбото и подаде към Яник Вилдсхут, който стреля силно, но стражът на "римските вълци" успя да спаси.

В ответната атака домакините успяха да изравнят, когато Лоренцо Пелегрини овладя подаване на Карсдорп и с красив параболичен изстрел прехвърли нашия вратар, разписвайки се за 1:1.

В 38-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, когато Стефан Ел Шаарауи отправи мощен шут от границата на наказателното поле в десния ъгъл на Густаво Бусато и даде преднина на Рома.

В добавеното време на първата част Карло Мухар отправи удар от дистанция, топката рикошира в гърба на Джанлука Манчини и премина встрани от левия стълб на вратата на Руи Патрисио, излизайки в корнер, който не донесе нищо опасно и двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 за домакините.

През второто полувреме армейците започнаха силно мотивирани да покажат красив футбол и да направят всичко по силите си да стигнат до ново попадение.

В 56-ата минута Карло Мухар отправи силен изстрел от дистанция, но стражът на Рома бе на мястото си и улови. Няколко секунди по-късно Яник Вилдсхут добре преодоля Рожер Ибаниес и пусна успореден пас на голлинията, но Калоян Кръстев и Георги Йомов останаха далече от топката.

Последва центриране на Греъм Кери, което излезе в аут. В 62-ата минута "джалоросите" направиха много хубава атака по левия фланг, когато Шаарауи подаде към Калафиори, който навлезе в наказателното поле и намери Лоренцо Пелегрини, който хладнокръвно успя да реализира второто си попадение в двубоя и направи резултата 3:1.

В игра за ЦСКА се появи Йоан Баи на мястото на Георги Йомов. Малко след това Греъм Кери центрира от фал в наказателното поле на Рома, след което Юрген Матей стреля с глава, но над напречната греда в аут.  

В 76-ата минута армейците направиха добра атака, когато Карло Мухар видя добре включването на Йоан Баи, който навлезе в наказателното поле на "римските вълци" и стреля, но над напречната греда в аут.

ЦСКА остана с човек по-малко в 80-ата минута, след като Яник Вилдсхут бе изгонен за втори жълт картон. Той извърши нарушение срещу Карлес Перес и съдията Глен Нюберг прецени да покаже втори жълт картон на нидерландеца.

Останали с човек по-малко червените   не съумяха да се противопоставят на именития си съперник и допуснаха още две попадения, дело на Джанлука Манчини, който в 82-ата минута се разписа на празна врата след като топката се отби от гредата и Тами Ейбрахам, който120 секунди по-късно  бе изведен отлично сам срещу Бусато и майсторски копна кълбото над плонжа му, оформяйки крайното 5:1.

Рома - ЦСКА 5:1

Голмайстори:

0:1 Греъм Кери (10)
1:1 Лоренцо Пелегрини (25)
2:1 Ел Шарауи (38)
3:1 Лоренцо Пелегрини (62)
4:1 Джанлука Манчини (82)
5:1 Тами Ейбрахам

Рома: 1. Патрисио, 2. Карсдорп, 23. Манчини, 6. Смолинг, 13. Калафиори, 8. Вилар, 42. Диавара, 11. Перез, 7. Пелегрини, 92. Ел Шарауи, 14. Шомуродов

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 28. Гълъбов, 18. Мазику, 10. Йомов, 24. Мухар, 29. Лам, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 14. Кръстев