Стълбът в защитата на ЦСКА Юрген Матай влезе в последната година на своя договор с „червените“ и вече започнаха да се появяват информации за неговото бъдеще.

Според медиите в Нидерландия 28-годишният футболист е на челно място в трансферния списък на елитния НЕК Ниймеген. Отборът, който в момента е 10-и в Ередивизие, е с най-слабите защити и до момента е пуснал 14 гола в 7 кръга, тоест – средно по 2 попадения на двубой.

Високият 191 сантиметра Матай е играл за два отбора в елита на Нидерландия – "Екселсиор" и "Спрата" Ротердам, откъдето бе привлечен на „Българска армия“, пише "Монитор".

След като през миналия сезон той имаше някои колебания, през този, и особено след идването на Стойчо Младенов, се превърна в най-стабилния бранител на ЦСКА.

Именно негов гол донесе успеха с 3:0 над "Виктория" Пилзен, класирал „червените“ в групите на Лигата на конференциите. Шансът обаче Матай да премине в тим като НЕК Ниймеген не изглежда голям, защото там едва ли би взимал повече пари, от тези, които сега прибира на „Българска армия“.