Естонският футболист на ЦСКА Карол Метс даде интервю в родината си, където в момента е на лагер с националния тим на прибалтийската страна. Снощи той беше избран за Играч на мача при победата с 2:0 над Беларус. 

“Открих нов, различен клуб. Там съм само от три седмици, ще мине известно време, докато свикна”, обяви Метс пред Soccernet.ee, цитиран от "Новспорт". 

“За момента чувството е отлично, защото на тренировките и в мачовете има ред и дисциплина. Играчите се придържат към задачите си, това опростява играта и взаимното разбиране. Усещането е много по-добро”, добави защитникът, който преди да дойде в ЦСКА бе част от арабския Ал Етифак. 

“България е интересна и нова държава за мен. Никога досега не бях ходил там. В страната има всичко - красиво и не толкова красиво. Това е добро преживяване”, продължи естонецът. 

Карол Метс дойде на “Армията”, когато вече бяха изтекли всички срокове за картотекиране в Лигата на конференциите. Така естонецът е използван само в домашните турнири, като до момента има 3 мача в първенството и един за Купата на България. Това, че Метс не е картотекиран за Европа, му попречи да играе срещу неговия сънародник от Бодьо/Глимт Матиас Кайт. 

“Наистина е тъжно, защото би било хубаво да играем един срещу друг. Ако погледнете групата, и трите отбора след Рома имат шансове да продължат напред. Нашият тим работи много, за да не приключим участието си в Европа през декември”, завърши Метс.