Безпрецедентно обединение на футболни фенове е на път да се случи във вторник по време на извънредния конгрес на БФС, който ще се проведе в зала 1 на НДК. Фенове на пловдивските грандове Ботев и Локомотив, както и тези на Спартак Варна ще се присъединят към запалянковците на ЦСКА, които вече декларираха подкрепа към Димитър Бербатов и неговия екип срещу досегашното ръководство на БФС. Това става ясно от призив, публикуван от една от най-големите фенски групи на "червените" - "Трибуна Сектор Г".

"Само три дни остават до чакания с надежда от любителите на футбола у нас конгрес на БФС. Надежда за промяна, за едно ново начало. А нужда от промяна има и тя е крайно наложителна, дори закъсняла... Защото когато някой не се справя със задълженията си, най-нормалното нещо е да бъде заменен от друг. Така е във всяка функционираща организация. А когато не просто не се справяш, а се проваляш с гръм и трясък, доказвайки неумението си, но продължаваш безочливо да искаш властта - трябва да бъдеш изритан!", пишат привържениците.

"Провалът на това ръководно тяло на съюза е грандиозен и е дори скандално, че тези хора не просто не изявиха желание да си тръгнат доброволно досега, ами напротив - здраво са се вкопчили във властта и не пускат. Организират си фиктивни избори с предварително подсигурен вот от стотиците аматьорски клубове, чиито гласове тежат точно толкова, колкото на всеки един от големите отбори у нас.

Време е целият този фарс да приключи. Време е най-накрая да погледнем нагоре и да направим опит да се отлепим от дъното. Кардиналната промяна е жизненоважна и друг начин няма! Защото рибата се вмирисва откъм перуката! Алтернативата е ясна - Бербатов, Мартин и Стилиян са тотален антипод на футболното статукво", се казва още в декларацията на запалянковците.

Сборът на феновете е в 9 часа пред пилоните на НДК, а декларацията е подписана освен от "Трубина Сектор Г", още от Фен клуб "Локомотив Пловдив", Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив и Обединени фракции "Бултрас", Синдикат 12 (Спартак Варна).

Част от привържениците на Левски също изразиха своята позиция и се противопоставиха категорично на настоящото ръководство. Фракцията "Ултрас Левски" публикува статус във Фейсбук, който е повече от красноречив. Публикуваме го без редакторска намеса: 

"Нашата организация застава ТВЪРДО ПРОТИВ шайката унищожила футбола в България през последните 15 години! Призоваваме всички, от които зависи тези хора никога повече да не управляват българския футбол, да гласуват с бистър ум и чиста съвест на предстоящия конгрес на БФС. Не погребвайте бъдещето на следващите поколения млади футболисти, клубните и национални отбори! Призоваваме и настояваме ръководството на ПФК ЛЕВСКИ да намери сили и да покаже мъжество и да не подкрепи преизбирането на тази банда от престъпници и доказани неможачи!"