ЦСКА посреща Ботев Пловдив в неделя от 19:15 часа в първи мач след паузата за националните отбори.

Потапяйки се в статистиката на армейците в двубоите след прекъсванията в шампионата, откакто се завърнаха в Първа лига, можем да заключим, че феновете им имат поводи за притеснение преди сблъсъка с канарчетата. Освен това гостите се намират на второто място във временното класиране с равен актив с лидера Лудогорец.

Червените са спечелили под 50% от двубоите си след есенните паузи и се намират в серия от три равенства. Балансът им е 15 двубоя, 7 победи, 6 ремита и 2 загуби, дошли при гостувания. Въпреки че не са губили при осемте си домакинства, те са спечелили само 3 от тях.

Колебливото представяне на ЦСКА започва още в първата кампания след завръщането в елита. В трите си двубоя след паузи за националните отбори армейците регистрират по победа, равенство и загуба. Първата среща е гостуване на Дунав Русе в Разград, а резултатът е 2:0 в полза на драконите. Следва символично домакинство на Левски, завършило 1:1 в завръщането на дербито след един сезон пауза. Първият си успех след прекъсване в шампионата армейците постигат срещу Славия с 1:0 на „Васил Левски“. Любопитно е, че в нито един от тези три двубоя домакинът не посреща съперника на собствения си стадион.

На 18 ноември през следващата година пък след пауза за националните отбори ЦСКА посреща именно предстоящия си съперник Ботев Пловдив на „Армията“. За пореден път армейците не успяват да стигнат до успех, като двубоят завършва 1:1. Тодор Неделев открива от дузпа през първата част, а автогол на Лазар Марин в края на срещата оформя крайния резултат.

Единствено през есента на 2018 година червените са безкомпромисни при двубоите си след прекъсвания в шампионата. Победени са Черно море и Етър на „Българска армия“ и Дунав в Русе. Успехът над виолетовите е последният в дома на армейците в разглежданата статистика.

На 14 септември 2019 отново ЦСКА и Ботев Пловдив се срещат след пауза, но този път на базата на канарчетата в Коматево. Гол на Али Соу носи минимален успех за армейците в Пловдив. Месец по-късно обаче те са от губещата страна под тепетата при гостуването си на Локомотив (0:1). На 23 ноември същата година е и последната победа на червените след прекъсване в шампионата през есента – 3:0 над Ботев Враца като гост.

Оттогава ЦСКА се намира в серия от три равенства при един и същи резултат – 1:1. Старт дава гостуването на Черно море на 12 септември миналата година, като армейците стигат до ремито с късен гол на Томи Юрич. На 17 октомври те не успяват да победят и Берое на „Българска армия“. Двубоят бе част от 6-те поредни шампионатни мача на тима без победа, коствали треньорския пост на Стамен Белчев.

След ноемврийската пауза за националните отбори пък ЦСКА не игра мач в елита, тъй като противникът Левски имаше над 10 футболисти, заразени с коронавирус, и срещата бе отложена.

За последно армейците играха след прекъсване в елита преди месец – на 11 септември срещу Славия, като Греъм Кери изпусна дузпа при резултат 1:0, а Мартин Атанасов от белите изравни в добавеното време.

Мартин Костадинов, "Тема:Спорт"