Президентът на БФС - Борислав Михайлов, заяви че през 2016 година е било направено ново първенство у нас специално заради ЦСКА.

Тогава "червените" спечелиха "В" група, но получиха покана за участие в новия формат на елита и прескочиха една дивизия. Той каза още, че тогава от футболната централа са съдействали пред УЕФА на "армейците" да играят в Европа.

Изказването на Михайлов дойде като отговор на Стойчо Младенов. Преди дни треньорът на ЦСКА каза, че при управлението на Михайлов съществува реваншизъм спрямо "червените".  

"Много от тези 15 години Стойчо Младенов е бил в различни държави, някои от които си е тръгвал без да разберат феновете, за да може да излезе от държавата. На Младенов мога да му кажа лично, че БФС на два пъти е взимал активно участие в проблемите на ЦСКА с лицензирането и с отношенията им към УЕФА. И двата пъти са били в полза на ЦСКА. По-рано УЕФА им даде възможност да играят в турнирите, преди това за направата на изцяло нов формат на първенството", зави Михайлов пред БНТ.

Президентът на БФС също така призова Младенов да не нагнетява напрежение около ръководното тяло с изказванията си. "Стойчо Младенов е сериозен човек, аз го уважавам, играли сме заедно на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Нека да не се изказва така, защото хората го харесват, феновете на ЦСКА го харесват. Няма нужда да вкарва такава антиемоция срещу футболния съюз, защото това, което казва, не е вярно", добави Борислав Михайлов.

Снимка: Lap.bg