ЦСКА удари с 1:0 ФК ЦСКА 1948 на "Армията" и записа важна победа в битката с Лудогорец за шампионската титла.

Единственото попадение в мача заби Юрген Матей със свирепа тупалка от 30 метра в 30-ата минута.

ЦСКА тотално доминираше преди почивката и изпусна половин дузина чисти голови положения, докато гостите изцяло се отбраняваха и рядко минаваха центъра на терена.

През второто полувреме "армейците" намалиха сериозно темпото и спокойно разиграваха топката, което в крайна сметка им донесе победата и трите точки.

Така ЦСКА се изкачи на второ място в класирането с 26 пункта, докато Лудогорец е лидер с 33 точки, но и мач повече. ФК ЦСКА 1948 пък продължава да крета и е в дъното с едва 11 пункта.


"Армейците" започнаха по-добре срещата и в 8-ата минута Греъм Кери стреля от границата на наказателното поле, но Даниел Наумов спаси.

Само 120 секунди по-късно "червените" създадоха поредна опасност пред вратата на съперника. След разбъркване в наказателното поле стражът на гостите боксира, но слабо и топката попадна на крака на Вилдсхут. Нидерландецът стреля от въздуха, но над напречната греда.

В 25-ата минута Георги Йомов бе изведен отлично по десния фланг. Крилото стреля много опасно от дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата.

Секунди по-късно "армейците" организираха добра атака, като Брадли Мазику намери Амос Юга, който опита да центрира, но топката рикошира в тялото на Симеон Петров и се насочи застрашително към горния десен ъгъл на вратата на гостите. Даниел Наумов обаче внимаваше и изби в корнер. След неговото изпълнение топката стигна до Георги Йомов, който стреля силно от далечно разстояние, но покрай вратата.

В 30-ата минута логичното се случи и ЦСКА поведе в резултата. След изпълнение на тъч Брадли Мазику подаде на Юрген Матей. Бранителят пое топката и с мощен удар от над 30 метра не остави никакъв шанс на стража на гостите. 

Веднага след попадение се наложи треньорът на "червените" Стойчо Младенов да направи принудителна смяна, след като Ахмед Ахмедов получи контузия в коляното. На негово място в игра се  влезе Калоян Кръстев. 

В 36-ата минута ЦСКА бе близо до второ попадение, когато Кръстев пресира вратаря на гостите и той подаде към Йомов, който се озова на изгодна позиция в наказателното поле, но в последния момент ударът му бе избит в корнер. След неговото изпълнение се получи разбъркване в пеналта, което завърши с мощен шут на Йомов в десния страничен стълб. 

До края на първата част нямаше повече интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс в полза на "армейците". 

През второто полувреме ЦСКА продължи да владее събитията на терена и да търси още попадения. В 60-ата  Греъм Кери намери добре Яник Вилдсхут на границата на наказателното поле. Нидерландецът стреля по диагонала, но над напречната греда.

В 77-ата минута Георги Йомов проби по дясното крило и центрира към появилият се след паузата Йоан Баи. Французинът обаче не успя да намери добре кълбото и изтрелът му мина встрани. 

Малко след това Тибо Вион изведе Баи сам срещу Наумов, но и този път ударът му мина покрай десния страничен стълб и излезе в аут. 

В добавеното време Георги Йомов на два пъти имаше шанс да удвои преднината на своя тим, но късметът му обърна гръб и в крайна сметка "червените" се поздравиха с напълно заслужена победа.

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948 1:0

Голмайстор: Матей (30)

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазику, 3. Жеферсон, 21. Юга, 8. Кери, 10. Йомов, 30. Вилдсхут, 23. Ахмедов

ФК ЦСКА 1948: 29. Наумов, 3. Пиргов, 6. Лозев, 9. Д. Ангелов, 25. Г. Ангелов, 33. Иванов, 20. Бастунов, 37. Мартинов, 77. Стоянов, 87. Петров, 18. Чочев