Нападателят на ЦСКА Ахмед Ахмедов ще претърпи операция на коляното. Това стана ясно след ядрено-магнитния резонанс, който той премина вчера. Мечо, както е наричан 26 годишния футболист в съблекалнята на армейците, е със скъсан менискус и увредени сухожилия след двубоя срещу ФК ЦСКА 1948 Сф.

Все още не е ясно колко време ще отнеме възстановяването му, но той със сигурност ще пропусне мачовете на армейците до края на календарната година. Ахмедов записа 14 срещи във всички турнири от началото на кампанията, като се разписа веднъж (при победата с 3:0 над Хебър за купата на България).

Нападателят ще се превърне в четвъртия футболист на ЦСКА, легнал под ножа през този сезон. Първи бе нидерландецът Мено Кох, чиято контузия е и най-тежка. Той пропуска целия есенен полусезон, като ще е на разположение на Стойчо Младенов за старта на зимната подготовка.

През септември на оперативни намеси във Валенсия почти едновременно се подложиха и Бисмарк Чарлс заради контузия, много сходна с тази на Ахмедов и Тибо Вион заради травма в глезена. Французинът вече участва в няколко срещи, а ганаецът ще запише първи официални минути след паузата за националните отбори. В отсъствието на Ахмедов той ще се бори за позицията на върха на атаката с Жорди Кайседо и Калоян Кръстев.

С проблеми след срещата с ФК ЦСКА 1948 София са и Иван Турицов и Томас Лам, който трябваше да започне като титуляр, но на загрявката стана ясно, че няма да може да вземе участие в двубоя. Окото на българина е в много лошо състояние, което доста затруднява неговото зрение.

Шансът Турицов да се качи в самолета на националния отбор за Одеса тази сутрин е минимален. Финландският защитник Томас Лам също изпитва проблеми.

В понеделник той премина различни прегледи, като цялата документация ще бъде изпратена в националния тим на скандинавската страна. Бранителят няма да може да се присъедини към лагера на съотборниците си в Хелзинки. Очаква се Турицов и Лам да са на линия за домакинството на Арда след паузата.