ЦСКА обърна Арда с 2:1 в среща от 15-ия кръг на efbet Лига и записа важни три точки в битката с Лудогорец за шампионската титла.

"Армейците" са втори в класирането с 29 пункта, докато разградчани са с четири повече.

Арда дръпна в резултата чрез Милен Желев, който вкара още във втората минута. ЦСКА обаче се разигра през второто полувреме и стигна до пълен обрат след голове на Жорди Кайседо (54) и Брадли Мазику (79).

Двубоят се играе без публика, тъй като "червените" изтърпяват наказание.


Първото полувреме започна по-добре за гостите, които откриха резултата още във 2-ата минута с попадение на Милен Желев, който бе най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на корнер.

Постепенно армейците поеха инициативата и четвърт час след началото Георги Йомов се пребори добре със Стоев и се отскубна сам срещу вратаря, но притичалият Желев блокира изстрела на нападателя.

В 18-ата минута Кайседо шутира отдалеч, но Караджов улови. В 28-ата минута червените пропуснаха да изравнят, когато Кайседо стреля с глава след центриране на Вион, Караджов успя да докосне леко топката, но достатъчно, за да се отбие в напречната греда, а след това и да тупне пред голлинията.

Секунди по-късно Жорди Кайседо остана сам срещу вратаря и стреля покрай дясната греда. Дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като еквадорецът се намираше в положение на засада.

До края на първото полувреме нямаше други интересни ситуации и двата отбора се оттеглиха на почивка с гол преднина за гостите.

През втората част в игра за червените се появиха Федерико Варела и Амос Юга, които замениха Карло Мухар и Греъм Кери. ЦСКА вдигна оборотите и заигра още по-агресивно.

Това даде резултат и в 54-ата минута Жорди Кайседо изравни резултата, след като засече с глава центриране на Йомов от корнер пращайки топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Караджов.

Армейците продължиха да атакуват и в 74-ата минута бяха близо до пълен обрат, когато Яник Уайлдшът намери Кайседо, нападателят се хвърли на шпагат и успя да отправи удар, но стражът на гостите спаси.

Веднага след това Амос Юга отправи хубав извеждащ пас към Йомов, който навлезе в наказателното поле, но изстрелът му мина покрай левия страничен стълб.

В 79-ата минута логичното се случи и ЦСКА обърна резултата в своя полза. Брадли Мазику нахлу на скорост отляво в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, а топката мина между краката на Караджов и се оплете в мрежата му за 2:1.

Пет минити преди края Жеферсон копна към Юга, който стреля отблизо но вратарят на Арда изби в корнер. До края на срещата нямаше повече попадения и червените се поздравиха с напълно заслужена победа с 2:1 над Арда (Кърджали).

Следващият мач на ЦСКА е на 25 ноември (четвъртък), когато тимът ни гостува на норвежкия шампион Бодьо/Глимт в двубой от петия кръг на група "С" в Лигата на конференциите. Мачът ще се играе на стадион “Aspmyra” и е в начален час 22:00 часа.

ЦСКА - Арда 2:1

Голмайстори:

0:1 Милен Желев (2)
1:1 Жорди Кайседо (54)
2:1 Мазику (79)

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 2. Матей, 29. Лам, 18. Мазику, 24. Мухар, 3. Жеферсон, 10. Йомов, 30. Вилдсхут, 8. Кери, 9. Кайседо

Арда: 12. Караджов, 4. Стоев, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 25. Кики, 37. Жуниор, 70. Иванов, 71. Крумов, 77. Юруков, 98. Йорданов