Неволите на Бисмарк Чарлс през сезона нямат край. Героят на ЦСКА от финала за Купата на България срещу "Арда" няма да играе и в първото голямо дерби срещу "Лудогорец" в Разград, пише "Труд". 

Ганайският младок все още се възстановява. През сезона Чарлс почти няма мачове заради поредица от контузии, предизвикани от лятната подготовка на "червените". Така ЦСКА остава с голмайстора си Джорди Кайседо и новото попълнение Калоян Кръстев като опции за атаката.

Треньорът Стойчо Младенов е най-доволен, че нито един не е контузен от "Ледената епоха", която отборът изживя в град норвежкия град Бодо, намиращ се в полярния кръг. 

Наставникът се опита максимално да дозира натоварването върху футболистите, които се очаква да са на терена и в Разград. Двубоят е първият директен сблъсък за титлата в България, след като от години никой друг отбор не може да наруши двуполюсния модел.

Младенов е първия треньор на ЦСКА, който успя да победи "Лудогорец". На 31 октомври 2012 година "червените" триумфираха с 2:1 като гост за Купата на България след голове на бразилците Мишел Платини и Лукас Саша. Съдийството на Христо Ристосков беше доста спорно, а след това "Лудогорец" бързо "открадна" двете звезди от Страната на кафето.

При победа ЦСКА ще се доближи на точка от съперника, а ще има и мач по-малко. Според програмата до края на 2021 година би трябвало да има още едно дерби на върха, което да е на "Българска армия" - на 20 декември.