ЦСКА постигна много трудна победа с 2:0 при домакинството си на Локомотив София в мач от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Резултатът за "червените" откри Жорди Кайседо с гол в началото на второто полувреме, а в 92-ата минута и Георги Йомов също се разписа. С успеха хората на Стойчо Младенов прекъснаха мини серията си от две поредни загуби, които бяха с по 0:2 от Бодьо/Глимт в Лигата на Конференциите и Лудогорец за първенство.

Освен това ЦСКА постигна първа победа над "железничарите" от четири поредни официални срещи във всички турнири. Но и това можеше да не се случи, ако Локомотив беше вкарал положенията си, най-вече през първото полувреме.

Тогава и гол на Йоан Баи беше отменен от ВАР за игра с ръка на Кайседо, а след почивката Александър Александров се разписа за гостите, но и това попадение не беше зачетено, заради засада.

Така ЦСКА събра 32 точки и се намира на 2-ро място в класирането. Лидер с 39 пункта и мач повече от "армейците" е Лудогорец. Локомотив записа осми двубой без победа (5 загуби, 3 равенства) в първенството и заема 11-та позиция с 15 т.

В следващия кръг "червените" гостуват на Пирин в Благоевград, докато възпитаниците на Иван Колев приемат Лудогорец.


Срещата започна много лошо за ЦСКА, след като още в 4-ата минута Федерико Варела получи контузия в бедрото. Аржентинецът опита да остане на терена, нно в крайна сметка се наложи да напусне принудително. Той бе заменен от Йоан Бай.

В началните минути на срещата двата тима рядко поглеждаха към вратата на съперника, като играта бе предимно в центъра на терена и добрите положения липсваха.

Първата по-сериозна опасност в двубоя дойде чак в 27-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на ЦСКА топката стигна до Матеус Дуарте, който стреля от границата на пеналта, топката се чукна в крака на Брадли Мазику и мина на сантиметри покрай вратата на Густаво Бусато.

В 35-ата минута Тибо Вион отправи топовен шут по диагонала, но стражът на гостите Александър Любенов изби в ъглов удар.

Столичните железничани бяха близо до попадение в ответната атака. Тогава Александър Александров бе изведен в половината на ЦСКА, финтира Карол Метс, който се подхлъзна и падна. Офанзивният футболист на гостите стреля силно от границата на наказателното, но топката профуча покрай лявата греда на Бусато.

Йоан Бай напредна опасно при контраатака в 39-ата минута и пусна пас към Георги Йомов. Крилото на "червените" опита да копне топката над излезлия напред Александър Любенов, но стражът на Локомотив успя да избие.

Армейците пропуснаха златна възможност да поведат в 42-ата минута. Тибо Вион центрира, топката се удари в крака на Виржил Пинсон, прехвърли Александър Любенов и се удари в дясната греда. След това Греъм Кери на два пъти стреля, но в защитник на Локо Сф.

Секунди по-късно Стойчо Младенов трябваше да направи втора принудителна смяна, след като Амос Юга напусна и бе заменен от Иван Турицов.

В 44-ата минута ЦСКА поведе чрез Йоан Бай, който бе изведен по чудесен начин от Жорди Кайседо. Радостта на армейците обаче бе твърде кратка, тъй като голът им бе отменен след консултация с ВАР. Оказа се, че еквадорецът е играл с ръка.

Армейците поведоха в резултата още в първата минута на втората част! Йоан Бай изведе отлично Георги Йомов зад гърба на отбраната на гостите. Крилото веднага пусна топката към Жорди Кайседо, който на празна врата не сгреши и даде преднина на червените!

Октавио опита извеждащо подаване в 55-ата минута, като зад гърба на отбраната на ЦСКА се озоваха Пинсон и Лолала. Густаво Бусато обаче внимаваше и излезе, за да избие с крак далеч в странично хвърляне.

В 59-ата минута Брадли Мазику центрира меко в наказателното поле на Локомотив, където Жорди Кайседо надскочи всички и стреля с глава, но покрай вратата.

В 71-ата минута Локо Сф реализира попадение. Октавио напредна с топка в крака и отправи силен удар от границата на наказателното поле. Бусато не успя да улови топката и тя попадна на крака на Александър Александров, който се разписа. Голът обаче не бе зачетен заради засада.

 Във втората минута от добавеното време ЦСКА стигна до втори гол. Йоан Бай бе изведен по десния фланг и пусна пас към Георги Йомов, който от близко разстояние не остави никакви шансове на Александър Любенов, оформяйки крайния резултат. 

ЦСКА - Локомотив София 2:0

Голмайстори: Кайседо (47), 2:0 Йомов (92)

ЦСКА: 1. Бусато, 15. Вион, 29. Лам, 20. Метс, 18. Мазику, 21. Юга (43-Турицов), 24. Мухар, 8. Кери (80-Жеферсон), 10. Йомов, 5. Варела (9-Бай), 9. Кайседо
Треньор: Стойчо Младенов

Локомотив: 24. Любенов, 22. Семерджиев, 5. Катсикас, 6. Крачунов, 4. Орачев, 89. Дуарте (78-В. Николов), 44. Кацаров, 58. Октавио, 7. Александров, 11. Лолала (65-Х. Иванов), 93. Пинсон
Треньор: Иван Колев

София, ст.: "Българска армия"
Съдия: Станимир Тренчев
Жълти картони: Кери, Вион (ЦСКА); Дуарте, Х. Иванов, Орачев, Катсикас (Локомотив)

Снимка: Lap.bg