Бившият халф на ЦСКА Ивайло Киров е изключително афектиран относно последните събития около армейците – атаката на Стойчо Младенов по адрес на БФС, Левски и Лудогорец, както и декларациите на двата клуба към наставника на армейците. Киров коментира пред “Тема Спорт” всички тези теми. 

Г-н Киров, преди няколко дни Стойчо Младенов атакува БФС, Лудогорец и Левски. Съгласен ли сте с неговото мнение?

– Не само съм съгласен, но смятам, че отдавна трябваше да се кажат тези неща, но го нямаше човека, който да го направи. Има ли нещо, за което излъга Стойчо? Има ли нещо, което е наред в българския футбол? Абсолютно го подкрепям. Чест прави на Стойчо, че се изправи срещу статуквото и им каза в очите какво мисли за тях, а това мнение споделят много, много хора.

От Левски и Лудогорец веднага му отвърнаха с декларации….

– Те Левски и Лудогорец са горе-долу едно и също. Те са хора на статуквото и се целуват постоянно. Нали от Левски много се радват на точките на Лудогорец в Европа. Любовни писма им пишат даже. Не знам точно по какъв начин са вързани, но аз им се радвам. Дано си останат такива близки приятели. Едните са вечно втори, а другите дълго време шампиони, но за радостнай-вече на братя Домусчиеви и техните семейства. Колко други хораса доволни от това? В Разград имат само едни болни амбиции.

Но не можем да отречем, че ЦСКА играе слабо…

– Да, отборът не е на това ниво, на което всички искаме да го виждаме, но освен Стойчо няма друг избор към този момент. Какви бяхме взели преди това – Крушчич и всякакви такива. Младенов е най-добрият на този етап. Нямаме вече Паро Никодимов и Пенев. Нека израснат Ицо Янев и Томаш и да са следващите, но сега Стойчо е човекът.

Младенов обвини и феновете на ЦСКА, че не са достатъчно на стадиона…

– Нашата публика е чувствителна. Тя знае много добре какво трябва да се случва на “Армията” с другите и сме научени до 20-ата минута да водим с 2-3 гола. Но феновете сега трябва да разберат, че нямаме кой знае какви футболисти и за съжаление играчите не знаят какво е ЦСКА. Но отборът има нужда от подкрепа и дано хората се върнат на трибуните. Ето сега за последния мач, когато дойдат тези от Разград “Армията”, трябва да се пръска по шефовете и да им покажем къде им е мястото.

Загубата от Лудогорец в началото на седмицата фатална ли беше за ЦСКА?

– Не. Имаме много мачове. Лудогорец от 2-3 години не са това, което бяха. При тях манията за величие на собствениците ги прави фактор. И съдийството. Съгласен съм със Стойчо. Той правилно го каза, че такива като този Кабаков вредят на футбола. Теотблъснаха хората от стадионите. Поръчкови съдии. По какво ги избират? Критерият май е да са фенове на Левски или послушници на Лудогорец. И се вижда футбола на какво ниво е. По-голямо дъно има ли? На Боби Михайлов му е весел светът, защото започва от рано сутрин да пие вино, а Костадинов и Лечков не знам изобщо какво правят.

Венци Стефанов прогнозира, че Младенов няма да се задържи до Коледа?

– Венци да си гледа неговия отбор. Той не е никакъв фактор във футбола и нека не се изказва за ЦСКА. И Домусчиев скоро няма да е фактор. На това БФС, което работи в негова услуга, времето му е свършило.

За ЦСКА предстои гостуване на Пирин, какви са очакванията ви за него?

– Мачовете в Благоевград винаги са тежки, но съм сигурен, че ЦСКА ще стигне до победата. Важно е тимът да натрупа няколко поредни успеха, за да повиши самочувствието си.

Явор Пиргов, "Тема:Спорт"