"Не може на мен да не ми влияе. На помощници и ръководство, хора дали толкова много за ЦСКА и да виждаме от другата страна един терор срещу ЦСКА", каза треньорът на "армейците" Стойчо Младенов по повод скандалите около "червения" клуб тези дни - полемиките свързани със служебния министър на спорта и младежта Андрей Кузманов, също така и новото напрежение между големите футболни съперници ЦСКА и Левски.

"На Локо ГО дали около милион, помогнали и на Ботев Враца. На Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив повече. А ние на година плащаме по милион и 200 хиляди, защо на другите отбори се дава, а от нас се взима... Вярвам в нашия президент Радев. Вярвам в Петков, вярвам във Василев, в Рашков, че те ще поправят тази неправда".

"И на Локо Сф, и на Славия не им се дава. Кой собственик ще дойде и ще спонсорира, ще развива базата и на всичко отгоре ще искаме да дава и пари за наем. Ние искаме помощ от феновете ни. А от държавата искаме само позволение да си построим стадиона. Не би трябвало преди този мач точно това да коментираме, но мисля, че беше необходимо и аз да взема отношение".

"Този договор (за наем на "Армията") се подписа по време на предишно правителство (и друго ръководство на ЦСКА) и е крайно несправедлив. Благодарение обаче на Гриша Ганчев не успяха да ни закрият. В София от 4-е отбора на три не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма", каза още Младенов.

Треньорът на ЦСКА даде брифинг преди мача от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите между "червените" и Рома. Срещата е утре на Националния ни стадион "Васил Левски", с начален час 19:45.

"Ние почти нямахме време да работим примерно едноседмичен цикъл, където да имаме спокойствието и времето да тренираме по отделни компоненти от играта. Хитростта на терена идва от индивидуалните качества на футболистите".

"За нас отсъствието на Кери и Варела е сериозен игрови проблем. Аз получих много смс-и и обаждания (от фенове), отговорът почти винаги е един и същ, но това не мога да го приема като аргумент да не се посещават дадени срещи на тима. Любовта трябва да се показва в подкрепянето на отбора, добър или лош".

"Феновете видяха, че когато 12-ият играч присъства, ние сме изключително силен тим. Мачът в София с Виктория Пилзен е достатъчно показателен. Моето желание е с помощта на феновете да държим тима на лимита на възможностите му".

"Когато стадионът е пълен се чувстваме в свои води всички в отбора. Това е психологически импулс. Винаги, когато съм минавал през ЦСКА съм давал на 3-4 юноши шанс за изяви, млади играчи, които заслужат това в тренировъчния процес, сега няма има изключение от това. Наясно съм какво ни трябва като селекция, за да подобрим конкуренцията в състава на определени позиции".

"Моуриньо е изключително голямо име във футбола, аз го определям като най-добрият треньор в света. Сигурен съм, че ще направи Рома още по-голям отбор. Жозе Моуриньо е изключително коректен, човечен, знам го от личен опит", каза Младенов, цитиран от БГНЕС.