Радостин Василев е новият министър на младежта и спорта, след като днес кабинетът, предложен от новия министер-председател на страната Кирил Петков, бе приет в Парламента със 134 гласа „За“ и 108 „Против“. Василев бе предложен от партия Има такъв народ, която е част от коалиционното правителство.

Радостин Василев е адвокат. В официално разпространената му биография от пише, че през последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които практикуват международно спортно право и консултират допинг казуси.

Той е депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно Събрание. Председател на Правната комисия в 45-ото Народно събрание.

Василев е юрист, завършил "Право" в Софийския университет. Адвокат е в Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта на национално и международно ниво. Той дълги години защитаваше интересите на ЦСКА, а през 2018 година беше част от екипа на Любослав Пенев, който се кандидатира за президент на БФС.

Той осъществява процесуално представителство пред международни юрисдикции като ФИФА и УЕФА при спорове и казуси във футбола, както и пред Международния спортен арбитражен съд в Лозана. Говори три езика и е на 36 години.