С гол на Жорди Кайседо в 92-ата минута ЦСКА се добра до равенство 2:2 като гост на Арда Кърджали в отложен мач от 2-ия кръг на efbet Лига.

Двата отбора изиграха много напечен двубой, изпълнен с голови положения и спорни моменти. В началото Жорди Кайседо нацели гредата, а после домакините поведоха с гол от дузпа на Спас Делев.

Наказателният удар беше дълго време преглеждан от ВАР дали има засада на звездата на домакините, но в крайна сметка беше отсъден, което вбеси "червените".

В добавеното време Кайседо изравни с глава след асистенция на Хамза Чатакович, но след почивката резервата Иван Коконов с фамозен снаряд разстреля Димитър Евтимов за 2:1. Но в последните секунди Кайседо спаси "армейците" от загуба. 

Така ЦСКА остава на 5 точки от лидера Лудогорец и няма да успее да го измести от върха другата седмица, когато двата отбора се изправят един срещу друг на стадион "Българска армия" в голямото дерби. Арда събра 22 пункта и заема 9-та позиция.


ЦСКА започна много активно срещата и можеше да поведе още в 5-ата минута. Жорди Кайседо бе изведен отлично зад гърба на отбраната на Арда. Нападателят опита прехвърлящо изпълнение от далечно разстояние, но топката срещна напречната греда.

Отговорът на Арда бе добра атака в 10-ата минута. Атанас Зехиров намери Спас Делев със страхотно диагонално подаване, но ударът на нападателя от въздуха бе блокиран от Тибо Вион.

Малко след това Брадли Мазику навлезе много опасно в наказателното поле на гостите и върна към точката за изпълнение на дузпа. Йоан Бай заложи на силата при своя удар и той мина високо над вратата.

В средата на полувремето Вион подаде към Кайседо в наказателното поле. Нападателят на свой ред продължи за Георги Йомов, чийто удар обаче попадна право в ръцете на Иван Караджов.

Така се стигна до 31-ата минута, когато Арда поведе. Делев получи добро извеждащо подаване и влезе в наказателното поле. Той преодоля Вион, а след това бе повален от Юрген Матей. Страничният съдия вдигна засада, а спортната ситуация дълго време бе гледана с ВАР. В крайна сметка беше отсъдена дузпа, от която Тонислав Йорданов не сбърка за 1:0!

Интересните положения до края на полувремето продължиха да следват едно след друго. В 43-ата минута Димитър Евтимов показа страхотен рефлекс след удар по диагонала на Илия Юруков, а послед ЦСКА изравни. 

Хамза Чатакович центрира от фаул в наказателното поле на Арда по чудесен начин. Там Жорди Кайседо се отскубна от отбраната и с глава прати топката в мрежата на Иван Караджов за 1:1! "Червените" можеха да направат обрат буквално за секунди, но Караджов спаси с една ръка мощен шут на Карло Мухар.

Малко след началото на втората част Арда поиска нова дузпа. след като Матей опита да изчисти, но изрита Делев. Ситуацията бе разгледана с ВАР и в крайна сметка бе решено, че няма наказателен удар.

Но само три минути по-късно домакините отново поведоха. Резервата Иван Коконов получи добро подаване около центъра, след като Вион пропусна топката, напредна опасно и стреля силно от около 20 метра, като не остави никакви шансове на Евтимов за 2:1!

Двубоят продължи да бъде много напечен и Томас Лам засече с глава в аут. В 63-ата минута Кайседо овладя добре топката в наказателното поле и веднага подаде към Яник Вилдсхут, който стреля от малък ъгъл, но Караджов отрази

Домакините можеха да увеличат аванса си в 67-ата минута, когато Делев бе изведен сам срещу Евтимов, но стреля доста неточно. Изстрел на Румен Руменов също не попадна в целта, а в 72-ата минута ЦСКА не изравни като по чудо.

Тогава Вилдсхут направи чудесен рейд, но ударът му беше блокиран от Алекс Петков. Топката се върна у него, но този път уцели Коконов и Арда оцеля. В 82-ата минута отлично изпълнение на Делев отново излезе в аут. Така се стигна до 92-ата минута, когато Кайседо донесе точката за ЦСКА. Той засече ново подаване от фаул и оформи крайното 2:2.  

Арда - ЦСКА 2:2

Голмайстори: 1:0 Йорданов (31-д), 1:1 Кайседо (45), 2:1 Коконов (55), 2:2 Кайседо (90)

Арда: Караджов, Желев, Ал. Петков, Рубежич, Кики, Хр. Иванов, Юруков (90-Горанчев), Делев (90-Г. Атанасов), Ковачев (46-Коконов), Тилев, Т. Йорданов (62-Руменов)
Треньор: Славко Матич

ЦСКА: Евтимов, Вион (74-Гълъбов), Матей, Лам, Мазику, Мухар, Жеферсон, Йомов (60-Кръстев), Чатакович (60-Вилдсхут), Бай (84-Чарлс), Кайседо
Треньор: Стойчо Младенов

Кърджали, ст.: "Арена Арда"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Юруков, Кики, Зехиров, Тилев, Желев (Арда); Жеферсон, Матей, Мухар, Бай, Чарлс (ЦСКА)

Снимка: Lap.bg