ЦСКА посреща Лудогорец днес от 16:30 часа в последен мач за родния футбол през календарната 2021 година.

Двата тима най-накрая ще изиграят отложения двубой от третия кръг, който трябваше да се проведе в началото на август. 4 месеца и половина по-късно само можем да гадаем как би се развила есента на родните евроучастници, ако срещата се бе изиграла по програма.

Днес червени и зелени традиционно влизат в сблъсъка помежду си от съответно втората и първата позиция във временното класиране с разлика от 5 точки.

В последния редовен кръг от есенния дял на шампионата преди седмица орлите катастрофираха у дома, като бяха направени за резил от предпоследния Пирин и загубиха с 3:5.

Грешката предостави страхотна възможност на ЦСКА да съкрати изоставането си до само три точки преди дербито между двата тима и да има шанс да зимува на върха.

Вместо това в четвъртък, в отложен двубой, футболистите на Стойчо Младенов не показаха достатъчно аргументи и благодарение на два гола на Кайседо, вторият от които в добавеното време на срещата, все пак успяха да се доберат до равенството 2:2 срещу Арда.

Днес на "Българска армия" червените ще могат да използват подкрепата на своите фенове, а и разклатеното психологическо състояние на разградчани след тежката загуба от Пирин. Ако използваме тенис жаргон, можем да кажем, че ЦСКА ще сервира в едно от решаващите разигравания в края на сета.

Проблемът за Стойчо Младенов и неговите футболисти обаче е, че с оглед петте пункта преднина за Лудогорец в класирането тази топка се явява мачбол за тима, воден от Станислав Генчев.

Миг разконцентрация от страна на червените и за пореден път в последните години победителят може да бъде предопределен далеч преди края.

От началото на сезона ЦСКА на няколко пъти получи точки за пробив в своя полза, но нито веднъж не успя да се възползва, затова и днес на червените им се налага да са безгрешни.

Евентуална победа би донесла голямо психологическо предимство и би оставила повече от прилични шансове на армейците за краен успех в своеобразния тенис двубой.

При равенство столичани също не бива да бъдат отписвани, но тепърва ще им предстои много работа по изравняването на сетовете и гоненето на победата, пише "Тема спорт". Вече стана ясно, че ако орлите реализират своя мачбол за 11-и пореден път ще си осигурят предсрочно първото място в ранглистата.

Тимът, воден от Стойчо Младенов, рядко би срещнал по-разклатен Лудогорец и е длъжен днес да запази жива интригата за шампионската титла и през пролетта.

Преди около месец, когато двата тима играха в Разград, отново се доказа, че те са напълно равностойни и този, който покаже повече самочувствие, спокойствие, търпение и грамотност, се поздравява с крайния успех.

Всички тези елементи трябва да бъдат демонстрирани във всяка една от 90-те минути, като червените все още не са правили това през този сезон.

В нито един от шампионатните си двубои ЦСКА не изигра цял силен мач.

Максимумът на тима, воден от Стойчо Младенов, досега са 45 минути на високо ниво. За да гониш титлата, обаче е нужно повече и днес армейците имат удобна възможност да го демонстрират. Успеят ли, ще осигурят доста по-щастливи и изпълнени с надежда празници на своите привърженици.

Снимка: Lap.bg