Стойчо Младенов планира да използва финландския национал Томас Лам основно в средата на терена по време на пролетния полусезон. 188-сантиметровият скандинавец пристигна на "Армията" през лятото като заместник на получилия тежка контузия централен защитник Мено Кох.

На няколко пъти обаче се наложи Лам да покрива дупки в предмостието на отбраната, като това се случи и в последния мач за годината срещу Лудогорец (1:0), в който се представи на високо ниво. Тази позиция не е чужда за 28-годишния футболист, който се подвизава на нея в мачовете на националния отбор на Финландия, пише "Тема спорт". По време на подготовката в Турция Кох ще започне пълноценни тренировки, което означава, че през пролетта за място в ядрото на ариергарда ще се борят четирима футболисти.

Едното място е капарирано за капитана Матей, а на другото могат да играят Кох, Лам и Метс. Поради неубедителните есенни представяния на халфовете на армейците Младенов е решил до края на сезона да използва финландеца основно като опорен полузащитник. Самият Лам призна наскоро, че се чувства по-добре в средата на терена.

Снимка: БГНЕС