Лидерът в швейцарското първенство Цюрих си е осигурил услугите на бившия защитник на ЦСКА Карол Метс за 150 000 евро, пише „Тема Спорт“. Освен това в договора за продажба на естонеца има залегнала клауза, при която, ако новият му тим спечели шампионската титла, а той изиграе определен брой мачове, армейците ще получат бонус от 50 хиляди евро.

Както е известно до последно бранителят се считаше за сигурно ново попълнение на кипърския гранд АПОЕЛ Никозия. Офертата на тима е била в размер на 100 хиляди евро и ръководните фактори на „Армията“ са били склонни да я приемат. Тогава обаче дошло предложението от Швейцария и Метс се озова в Цюрих.

28-годишният естонски национал прекара в ЦСКА по-малко от 4 месеца, като изигра 12 двубоя в Първа лига и два в турнира за купата на България. Справи се със задачата да запуши дупката, отворила се след контузията на Кох и продажбата на Антов. Дойде в Борисовата градина като свободен агент, а с трансфера му червените излязоха на печалба от сделката си с него.